İnternetim devamlı gidip geliyor

Dostlar selam. İki gündür internetim her beş dakikada bir anlık tüm ışıklar sönüp, ardından hemen geri geliyor. Dikkatimi çeken şey ise gece 3’ten sabah 10-11’e kadar internetin gitmemesi. Modemim ASUS DSL AC750, internet sağlayıcım ise Türk Telekom. Defalarca reset attım, defalarca yeniden kurulum yaptım. Çözüm bulamadım. Modemden kaynaklı olacağına pek ihtimal vermiyorum. Çünkü daha yeni sayılır, iki sene önce aldım. Lan kablosunu değiştirdim, sorun çözülmedi. Bir yerde okudum telefon hattına bağlı ise internet telefon hatlarında sorun olduğunda, internetinde de sıkıntı çıkıyormuş. Bu doğru mu? Bu olabilir mi benim sorunum?

Hat değerim böyleydi;

Şimdi ise böyle;

İnternet hızım normalde 35 Mbps. Hız testi yaptığımda bu 15 oluyordu, şimdi ise 9’a kadar düştü ve öylece kaldı. Upload hızım ise sabit 11.5

@tnetwork @moderators

Dün aradım gece 12 gibi, sistemden baktı yetkili arkadaş ve çok fazla kopma olmuş dedi, sonrasında klasik sorular sordu cevapladım ve ardından yarım saat sonra tekrar arayın eğer hala devam ederse arıza kaydı oluştururuz dedi. Ben de o gece artık aramadım. Ancak bu sabah kalktığımda tekrar aradım ve sistem otomatik olarak arıza kaydı oluşturdu. Bekleyip göreceğiz. Çok büyük ihtimalle dışarıdaki ankastre kutusundan kaynaklı bu sorun. Daha önce de başıma 2 defa geldi. Modemden yada kablolardan olacağına hiç ihtimal veremiyorum. Öyle olsa çünkü durmadan gider yada gider hiç gelmezdi. 3 gündür bu sorun devam etmekte. İlk gün inanılmaz derecede kopmalar yaşandı sonrasında ise hafifledi. Bugün daha da az sayıda yaşıyorum. En azından her 1-2 saatte bir anca gidiyor. Telefon hattı üzerinden aldığımız için dediğim gibi hatlarda sorun olmalı yani ankastre kutusu.

Güncelleme: Az önce yetkililer geldi ve dediğim gibi ankastre kutusundan çıktı sorun ve hallettiler. Sağ olsunlar çok yardımcı oldular ve kişisel numarasını da bıraktı. Tekrarı halinde arıza kaydı açmayın, beni arayın dediler. Şu anda her şey olması gerektiği gibi.

Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.