@MEBEE Bence dikkatli okumanı tavsiye ederim. Evime 100 mbps ulaşmıyor yazmıyorum. Santralden 100 mbps tanımladıklarında bakır altyapı ile bina ankastresine 100 zaten imkansız ulaşması.
Özgür iletişim olarak söyleniyor hattımın kaldırabildiği maksimum hızı santralden çıkış yapmıyorlar. Şimdi şöyle bir şey var santralden 50 mbps çıkış sağlansa
sinyal zayıflaması % olarak hesaplanır
100/19,6= %5 Kayıp demektir
50.000/5=10.000(50 Mbps de total kayıp)
50.000-10.000= 40.000(Bina ankastresine ulaşan hız)
Bu yeterince açıklayıcı oldumu ?
Yaptığım hesaplamayı birde bu resme bakarak hesapla. yaklaşık değerleri görürsün.
Şimdi şu var ki aynı hat zayıflaması ile 37 mbps alıyordum ilk gün. Ne oldu da birden 32 ye düştü ? Hat zayıflaması aynı modem aynı ayarlar aynı herşey aynı peki durduk yere 5 mbps lik düşüş neden oldu bunu açıklayamazsın. Çünkü yapılan belli bir şey anlatmak istediğim şey bu. Eğer yapılan bir usülsüzlük olmasaydı santralden çıkan bağlantı hızı benimle paylaşılırdı.Neredeyse 1 haftadır ölçülen değerler açıklansın diye bekledim de ama ne hikmetse mesaja geç cevap veriyorlar ve tamda bu çıkış saatine denk geliyor. Ertesi gün yine aynı. Yazışmaları okusan anlarsın ne demek istediğimi. Eğer bugünde aynısı yapılsın bütün yazışmaları video halinde paylaşıcam.