İnternetim 40 Mpbs'yi geçmiyor

1 hafadır beri internetim 40 mbps’yi geçmiyor.SNR margini değşitirsem bile en fazla 40 download’a çıkıyor.Netimin hızı 100mpbs.

Hat değerlerini atınız.

Hattınızda 35 lik paket tanımlı olarak gözüküyor

Keenetic extra dsl kullanıyorsunuz galiba. Tanılama kısmından dsl sekmesine gelip oradaki değerleri atar mısınız?

fakat ben 100 mbps olarak kullanıyorum.

Evet normalde de yüksekti ama bu kadar da değildi,TurkNet’in teknik desteğine bidlirince sorun yok diyorlar

@MeliodasXR Sinyal zayıflaması çok yüksek down 35,7 up 30 da düşüş. Şöyle açıklamak gerekirse 37 mbps senin bina ankastrene gelen hız. Öncelikle şunu dene snr margin değerini down kısmında 10 a düşür ve biraz kullan online oyunlara gir ve arada download yap. Eğer kopma olmazsa 1 değer daha düşür. Sen yine şanslısın ben 100 verilmesini beklerken daha iyi hat değerlerim olmasına rağmen şuan o da verilmiyor bana. bende zayıflama 19,6 ama 40 mbps verdiler bana ulaşan da 32. Özgür iletişim paketi ama sunucuya kelepçe vurdular kavuşamıyoruz.

Sinyal zayıflamanız çok fazla. Gerekli ölçümleri yaptırıp sorunun sizden kaynaklı olup olmadığını bulmaya çalışın.

@STORM size gelince, paylaştığınız hat değerleriyle 100 mbps almanızın imkanı yok. Attığınız sslerde ankastreye gelen hız “en yüksek” 40 mbps olarak görünüyor. VDSL kullanıyorsunuz ve 3-5 mbpslik bir kayıp zaten olacak. 100 mbpsyi o hat değerleriyle nasıl beklediniz anlayamadım ben. Bunlara ek olarak, bağlı olduğunuz santrale yeni aboneler geldikçe de hızınız düşebilir. Ben pandemi öncesi sabit 100 mbps kullanıyordum sıkıntı olmadan, sonrasında 75’e düşürmek zorunda kaldım.

@MEBEE Ben 100 mbps beklediğimi söylemedim. Ayrıca birebir ulaşmayacağınında farkındayım yeterince bilgim var bu konuda. Hat zayıflamasıyla ve mesafeye bağlı düşüş olduğunu biliyorum. 40 mbps yi görüyorsun ama o asıl değer değil. En yüksek hız diye okuduğunuz değer atanan değer. 40 ta 32 normal ama 100 veripte 32 almak mantıksız çünkü 100 mbps olarak santralden çıkmıyor. Destek ekibi bu santral ölçüm değerlerini benimle paylaşmıyor. Zaten paylaşmamak için nedense zorluyorlar. 21 ninsanda ölçüm yapıldı sonuçlarını sorduğumda cevabı değil şu yanıtı aldım:

Merhaba Uğur Bey ,

Santralden 100 mbps e olarak hattınıza hız tanımlanmakta ancak yine de kontrol yapılması için santralden bilgi vermelerini istedim. Ancak hafta sonu ve ekipler hafta sonu çalışmıyor. Bu sebeple arka planda kendilerinden bilgi bekliyorum. Bilgi aldığımda santralden kaç mbps olarak çıkış yaptığınızın bilgisini aldığımda size geri dönüş yapacağım. 4 mbps hız düşüklüğü bakır kablodan kaynaklanmakta ve BTK tarafından da bu kabul edilebilir bir değer. İyi günler dilerim. Seren C.

Ben sonuçlarını soruyorum ama verilen cevap bu mu? Düşün bir kere sen araba alacaksın galeriyi geziyorsun ekran dijital ve dokundurtmuyorlar. Son hızı nedir diye sorduğunda sana 300 diyorlar ama sana ibreyi göstermiyorlar. Benim olay da bu işte hat değerlerini okumayı gayet iyi biliyorum. Aynı hat ilk gün 37 mbps veripte sonra 32 ye düşmez düştüğünü söylediğinde çözümü vardır yada oynama yapılmıştır. Siz bence bu hat değerleri konusunda bir araştırma yapın.

Abi bir önceki cevabında şöyle yazmışsın bak:


Ek olarak siz YAPA altyapısındasınız, yani alabileceğiniz maksimum hız hattınıza tanımlanmış hem indirme hem de yükleme kısmında. Hiçbir çalışan bilerek ve isteyerek hız düşürmez. Bu konuda gerçekten ısrarcıysanız da gerekli şikayetleri yapabilirsiniz.
YAPA santraline mesafeniz de 1172 metre olarak görünüyor. Yakınlarınızda VAE santrali varsa geçiş talebinde bulunabilirsiniz. @STORM

Alabileceğiniz hız 38’den 32’ye düşer gayet. 100’den 75’e düştü benim.

1 Beğeni

Denedim ,Online oyunlarda kopma olmadı. ama şöyle söyleyeyim ben Apex Legends oynuyorum ve arka planda indirme yaparken bile oyun içi ms’im 65’den en fazla 80’e çıkıyordu o da indirme durumunda.Fakat son 1 haftada indirme yaparken bile oyun içi çok kopma yaşadım. uploadda sorun yok 7,50 seviyelrinde idi aynen devam ediyor fakat sorun download’da CRC hatası olmasına rağmen en fazla 55-60’a kadar düşüyordu artık o değerleri bile göremiyorum.

@MEBEE Bence dikkatli okumanı tavsiye ederim. Evime 100 mbps ulaşmıyor yazmıyorum. Santralden 100 mbps tanımladıklarında bakır altyapı ile bina ankastresine 100 zaten imkansız ulaşması.
Özgür iletişim olarak söyleniyor hattımın kaldırabildiği maksimum hızı santralden çıkış yapmıyorlar. Şimdi şöyle bir şey var santralden 50 mbps çıkış sağlansa
sinyal zayıflaması % olarak hesaplanır
100/19,6= %5 Kayıp demektir
50.000/5=10.000(50 Mbps de total kayıp)
50.000-10.000= 40.000(Bina ankastresine ulaşan hız)
Bu yeterince açıklayıcı oldumu ?
Screenshot_4
Yaptığım hesaplamayı birde bu resme bakarak hesapla. yaklaşık değerleri görürsün.
Şimdi şu var ki aynı hat zayıflaması ile 37 mbps alıyordum ilk gün. Ne oldu da birden 32 ye düştü ? Hat zayıflaması aynı modem aynı ayarlar aynı herşey aynı peki durduk yere 5 mbps lik düşüş neden oldu bunu açıklayamazsın. Çünkü yapılan belli bir şey anlatmak istediğim şey bu. Eğer yapılan bir usülsüzlük olmasaydı santralden çıkan bağlantı hızı benimle paylaşılırdı.Neredeyse 1 haftadır ölçülen değerler açıklansın diye bekledim de ama ne hikmetse mesaja geç cevap veriyorlar ve tamda bu çıkış saatine denk geliyor. Ertesi gün yine aynı. Yazışmaları okusan anlarsın ne demek istediğimi. Eğer bugünde aynısı yapılsın bütün yazışmaları video halinde paylaşıcam.

Bağlı olduğunuz santrale ekstra abonelik işlemleri yapılmış olabilir. Hız düşmesi gayet normal bir şey.

Peki düzelir mi yoksa hep mi böyle?

Orasını bilemem o kadar teknik bilgiye sahip değilim.