İnternet sık sık kopma problemi, bağlantı verileri kontrol

Merhaba, uzun zamandır internet bağlantımda problem yaşıyorum. Durum şöyle; 1 gün boyunca hiç kesilmeyen bağlantı ertesi gün sürekli kopup tekrar bağlanmaya başlıyor. Yani sürekliliği sağlayamıyoruz. Problem çözüldü zannederken 1 hafta sonra tekrar sık sık kopmalar başlıyor. 5 dakikada bir kopup geliyor.

Önceden 80 Mbps sorunsuz alıyordum, bu hızlarda bakır kablolar ısınıyor hız düşürelim dediler. Düşürdük 35e ama hala devam ediyor. Sonra teknik servis iç tesisatta problem olduğunu söyledi. Diğer servis de modemi yenilemelisiniz dedi. Elektrikçi bu kablolarda sıkıntı yok diyor, ne yapacağımı anlamadım açıkcası. Bağlantı verilerimi paylaşıyorum bilgisi olan arkadaşlar fikir verebilir belki. Yedek modem olmadığı için deneme yapamadım.

Modem: Zyxel VMG3312-B10B

Ekran görüntüsü 2023-03-31 124849

Merhaba,
Total Attenuation : Hat zayıflaması anlamına geliyor. Bu sayı yükseldiğinde hat kablonuzda sorunlar olduğu anlamına geliyor. Bina içi kablonuzu kontrol ederseniz bir değişiklik olabilir.

Farklı bir modem bulup deneyebilir misiniz? Değerler doğru değil gibi.

Merhaba, yanıtınız için teşekkür ederim. Maalesef yedek modem bulamadım, hangi değerlerde yanlışlık görünüyor acaba birkaç gün takip edeyim onları. Tam iç tesisatı değişecektim siz modem diyince bi durdum şimdi :smiley:

D1 sütun u altında ki zayıflama ve snr margin değerleri neredeyse birbirinin aynı bu garip geldi o yüzden yazmıştım.