Internet olmasina ragmen modem bulusmuyor

Merhaba. Online islemlerdeki teknik bilgiler kismina girdigimde karsilastigim manzara bu oluyor. IP adresi atanmis oluyor ancak bulusma kismi cogunlukla ‘Modem Bulusmuyor’ seklinde. 5sn araliklarla degisiyor, bulusuyor ve tekrar gidiyor. Indirme/yukleme hizlari ise gelip gidiyor.

Tum bunlar olurken internetim gitmiyor ya da ben fark etmiyorum. Bu yasadigim kopma mi? Nasil duzeltebilirim.

Bu da hat degerlerim:
Screenshot from 2021-09-18 22-46-27

Farklı bir modem takıp deneme şansın varsa dene derim yada modemine reset atıp tekrar kurulum yap birde o şekilde dene

1 Beğeni

Merhaba, İnternetiniz de her hangi bir sorun yok ve OİM’de “Modem Buluşmuyor” yazıyor. Hizmetiniz etkilenmiyor ise sistemsel bir durum olabiliyor, dikkate almaya gerek yoktur. Değerlerin de TR şartların da mükemmel ama DSLAM kilidiniz de umarım kaldırılır bir gün.

1 Beğeni

Merhaba, kopma olduğunu hissediyorum. Örneğin görüntülü konuşma yaparken birden takılıp sonra devam ediyor. Bununla alakası olup olmadığını bilmediğimden sormak istedim. Bir arkadaşım hat zayıflaman biraz fazla demişti. Santrale uzaklığım 150 metre. Daireden ankastreye kabloyu yenilememe gerek var mı acaba?

Maalesef elimde deneyecek başka bir modem yok ancak resetlemeyi denerim.

150 metreye göre biraz fazla zayıflama. İç hattınızı kontrol ettirebilir ve duruma göre bağlantınızı veya kablonuzu CAT6 ile yenileyebilir ve bağlantılarınızı YAK1 ile yapın. Ek, dsl prizi ve splitter kullanmayın/yenileyin.


Bununla alakalı bir durum olduğun düşünmüyorum. Kablosuz ile bağlandığınız için etraftaki sinyal yayan cihazlara, modem ile cihazınızın uzaklığına dikkat edin. Wi-Fi Analyzer ile kanal ayarlaması yapın en boş veya en az kalabalık olan kanala yerleşin.

1 Beğeni

Tamamdır düzenlemeleri yaptıktan sonra tekrar kontrol ederim. Sizce bu değerlerle 100Mbps paketi alamaz mıyım? Paket yükseltmek için destek kaydı oluşturmuştum ancak “Paketinizi 100Mbps tanımlamama rağmen otomatik olarak 75Mbps’e düşüyor” demişti ve bunun Türk Telekomun tanımladığını söylemişti.

DSLAM kilidinden bahsetmediğini düşünüyorum çünkü tanımlıyorum ancak otomatik düşüyor dedi. Zaten kilidim 79Mbps’de yani. Kilitle alakası olsa paket yükselir ama hızı almazdım sanıyorum, öyle değil mi?

Teorik olarak; Evet alırsınız. TT ile alakalı olabilir. Benimle abone numaranı paylaşır mısın?

1 Beğeni

Özel mesaj yoluyla ilettim.

Değerlerini kontrol eder misin?

Kilidim kalkmış ve 100Mbps tanımlanmış. Çok teşekkür ederim!

Şu an değerler böyle. Sorun görünüyor mu acaba?

Alabileceğiniz en yüksek hızı almışsınız ve değerler gayet iyi. Rica eder, keyifli kullanımlar dilerim. :sunglasses: :rocket:

1 Beğeni

52 dakika sonunda konu otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.