İnternet kesinti problemi

Merhaba,
Uzun süredir TurkNet kullanıcısıyım.Bulunduğum yerde anlık olarak internet kesintileri yaşıyorum.TurkNet ile bu konuyu görüştüm ve teknik ekip incelemede bulundu.Sorunun binada bulunan kutuda ki ayakların verilen hızı kaldırmadığı ve bu sebepten dolayı da internetin anlık olarak gidip geldiği bilgisi verildi.Çözüm olarak mevcut hızı belirli oranda düşürülmesi önerildi hız düşürüldükten sonra problem eskisi kadar olmasa da ara ara devam ediyor.Merak ettiğim konu bu konu hakkında başka bir çözüm yolu var mıdır? Kalıcı bir çözüm üretilebilir mi ?

Merhaba, kutudaki ayakları dedikleri, Ankastredeki regletten mi bahsediyorlardı, resim çekebilir misin.

Ayrıntılı bir resimi size yarın gün içerisinde ulaştıracağım.Bahsedilen kutudaki ayaklar, apartman girişinde dairelerin bağlantıların bulunduğu kısım.

Tekrar merhaba @CKLasT,
Benim internet bağlantım siyah beyaz olan kablo ile 5 numaralı girişe bağlı yakından çekilmiş fotoğrafta net görebilirsiniz.

Merhaba,

Bugün bir deneme yapacağım aklımın ucundan geçmedi benimde ilk denemem konuya gelecek olursak,
Elektirkçilerde bulunan - PCT 412 - Kablo birleştirme aparatı elime geçmişti elektirik geçen bütün kabloları birleştirebiliyorsun. PCT 412 : Kabloyu bağlamak için soymak gerekiyor. YAK 1 de soymadan birleştiriyorsun.

Niyetim sadece direk ankastreden kaç geldiğine bakmaktı, daha önce ana hattı o beyaz regletten çıkarıp direk kabloma YAK 1 ile bağlamıştım. Bağladığım YAK 1 koparıp attım direk ana hattı kabloları bir birine sararak bağlayıp hat değerlerime bakacaktım , PCT 412 aklıma geldi, direk ana hattı PCT 412 ile bağladım. PCT 412 Tak çıkarlı bir apart olduğu için kolay şekilde bağladım. Hat zayıflaması hiç düşmedi. Yak1 ile 12 di yine 12 olarak geliyor.

Not : pct 412 pas yapar mı bilmiyorum onuda kullandıkça anlayacağım.
Yak 1 dış ortam ve hava koşullarında daha iyi olduğu için en iyisi yak 1 bağlamak.

Çözümün regletten ana hattı çıkarıp direk hattına bağlamak. Hattına direk sararak bağlarsan, hat zayıflaması artabilir. Yak1 ile bağlamak en iyisidir.