İnternet kablosunu direk ev telefonuna bağlarsam telefonun çalışması gerekir, değil mi?

Ev telefonunu kullanmak istiyorum ve aboneliğim var. Ama internet kablosunu telefona takınca ses gelmiyor.

Telefon bozuk olabilir diye düşünüp tamirciye gittik ancak orada sorunsuz çalıştı. Acaba bilmediğim bir şey mi var?

Normal şartlarda ‘‘çevir sesi’’ gelmesi gerekiyor. Online işlemlerden arıza kaydı açabilirsin.

2 Beğeni

Merhaba, buradan kayıt açın, durumu izah edin. Çevir Sesi Hiç Yok

2 Beğeni

Eğer yalın hizmet değil ise.

Yok yalın değil. Arıza kaydı arızayı doğruladı zaten, bakalım.

1 Beğeni

Umarım kısa sürede çözülür probleminiz :pray:

1 Beğeni

@ModeratriX @TworA

Merhabalar tekrardan, yeni konu açmaktansa direk sorayım dedim. Telefonun bir kaç farklı yerde çalıştığını doğruladığımdan sıkıntının onda olduğunu sanmıyorum.

Şu aklıma takıldı, internet bağlantısını alabiliyorken aynı kabloyu telefona bağlayınca ses alamayışımdan ne anlamalıyım ben? Telefonun ve internetin kullandığı kablolar ayrı mı veya aynı mı?

Yani kafam karıştı gerçekten, TurkNet’in cevabı yine iç tesisat, eve ekip gelsin oldu. Daha bir kaç ay önce ekip gelip bi sıkıntı yok demişti zaten. (internet problemi için). Ben telefonu iç tesisata girmeden kabloya direk takıp test ettiğimde de ses gelmiyor. Bir önceki gibi ekip geldikten sonra “sıkıntı sizin telefonda o zaman” a kayacak gibi duruyor.

Ama orada da sıkıntı şu, evet önceki problemim olduğu zamanda daha ucuz bi modem sorunu çözmüştü, ama TurkNet’in verdiği Zyxel modem yenisiyle değiştirilmesine rağmen %100 aynı sıkıntıya devam etmişti. Bir şekilde hatta bir problem var ve daha hassas cihazlarda kendini belli ediyor gibi anlıyorum ben bunu, ama bunu nasıl çözebilirim bilemiyorum.

@ModeratriX @TworA

Kontrol etmeye TT’den bi görevli geldi. Lokal kutunun içinde bi kuş yuva yapmış, onu temizledi. Daha sonra ana kutuyla bağlantısını kontrol etti ve telefonun çaldığını, ama sistemsel bi hata olduğunu ve TurkNet’le görüşmem gerektiğini, bayramdan sonra yine kontrole geleceğini söyledi. Bunları zaten açtığım destek kaydında da belirttim.

İnternetin kesilmeyeceğini söylemişti ama internet te kesildi. 1 hafta boyunca kesik olması sıkıntılı, umarım en azından internet hemen açılabilir.

Haberdar etmek istedim, özellikle internet konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

1 Beğeni

Şu an hem DSL sinyali kesik hem de telefondan arama yapamıyorsunuz değil mi?

1 Beğeni

Evet, görünüşe göre fiziksel bir hata var. Gelen görevlilerden biri (bir kişi de santralin oradaydı) bi yanlışlık yaptı herhalde.

Acaba yarın açılmasını beklemek çok mu hayalperest olur? Cumartesi çalışıyorlar mı bilmiyorum.

1 Beğeni