Merhaba dün sabah saatlerinden beri internet ışığım kırmızı yanıyor modemi resetledim ayarlarını aynı şekilde yaptım ama bir türlü internet gelmiyor yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Selam, online işlemlerden teknik bilgiler ekranını atar mısınız?
Birde modemi son sürüme güncelleyin. Firmware
Merhaba Hakan Bey , güncellemeyi yaptım fakat sorunum düzelmedi. 2 gün önce 33 mbps alıyordum fakat şimdi internetim yok anlamadım gitti yukarda attığım resimde de modeme ip gelmediği gözükmekte.
Evet farkettim ancak yukarıdaki resimde DSL ışığınız yanıyordu şuan yanmıyormu?
Yanıyor en son attığım resim aboneliğin başından beri öyle hata var galiba.
ip alıyor ama modem bir buluşuyor bir buluşmuyor. Modem sürekli kırmızı yanıyor.
Bağlantıyı yenile dedikten sonra 2-3 dk internete giriyor , sonrası yok.
Ben bağlantıyı yenile basıncada bir değişiklik olmuyor.
Arıza kaydı açtınızmı?
Evet açtım ama gelişme yok.
Doğru adımdan kurulum yaptınızmı? nereden kurulum yaptığınızı bana dm üzerinden yollarsanız yardımcı olayım.
Sizin attığınız linkten de yaptım youtube videolarına da baktım aynısı
Anlamadığım sabah kalktığımda internet nasıl gidebilir ip gelmiyor aklıma şey geliyor acaba türk telekom temsilcileri kablomu porttan mı söktü.
Bu fiber mi? Pppoe geçiş kısmı kapalı mı oluyormuş kurulum kılavuzunda nasıl yazıyor?
Fiber değil vdsl. Pppoe kapalı derken hangi resimden bahsediyorunuz.
İkinci paylaşımda ki
https://spdestek.zyxel.com.tr/hc/tr/article_attachments/360013458160/VMG8623-T50B.docx
Bu linkde de aynı kurulum yapılmış.
@HKN Bey bakabilir misiniz
Kurulumla olduğunu düşünmüyorum sonuçta sabah kalktığımda gitti hiçbir ayara dokunmamıştım. Türk telekom arıza kaydıda duruyor bir bilgilendirme yapılmadı. Yarın kurulum ekibi randevusu var imzalı belgelerimi vereceğim bakalım ne olacak.
Sorunum çözüldü kurulum ekibi eve geldi ve apartman dolabındaki kabloyu bağladı ve internet geldi.