İnternet hızının bir anda düşmesi

Herkese merhaba. Benim sorunum biraz farklı ve yardımcı olabilecek varsa şimdiden çok teşekkür ediyorum. İnternetim 50mb VDSL. Modemim de Zyxel vmg3625-t50b ( TurkNet’ten almıştım ). Gelelim sorunuma. Bu internet ile ortalama 46-47 mb hızları görüyorum testlerde. Normal kullanımda aileme ve bana hayli hayli yetiyor. Fakat bu hız bir anda 7-8 mb’lere düşüyor. Bu düşme oyun oynarken de olabiliyor, video izlerken de twitchde yayın izlerken de. Ve modem reslemeden de düzelmiyor. Daha önce başına gelen veya şu sebeple olmuştur teknik ekip çağır vs vs. diye önerileriniz varsa hepsine açığım yeter ki sorunum çözülsün. İyi forumlar.

1 Beğeni

Modeminizdeki yazılım sürümü nedir paylaşabilir misiniz?

Geçerli Firmware Versiyonu: V5.50(ABPM.5)F1

1 Beğeni

Yazılım sürümünüz güncel değil. Aşağıdaki linkten yazılım güncellemesi yaptıktan sonra sorununuz devam ediyor mu kontrol edelim. Aşağıdaki yazılım ile yine sorun yaşamaya devam ederseniz konu üzerinden bildirin. Cihazınızı global yazılıma taşımaya çalışalım.

VMG3625-T50B Türknet (V550ABPM.6 F0)

teşekkür ederim, 1 saat içinde modemi güncelleyip tekrarlıyor mu diye bakacağım. 1 gün içinde tekrar yazmış olurum. Hızın ne zaman düştüğü belli olmuyor bazen 15. saatte bazen 1. saatte (modem resetinden sonra)

Selamlar @berkayerenoglu, foruma hoş geldiniz :raised_hand: Değerli üyemiz @KafaKonforu ‘nun önerisi yardımcı oldu mu?

Tekrardan merhaba. 2 gündür elektrik sağlayıcısının bakımlarından dolayı gerçek şekilde test edememiştim. Günde 2-3 kere elektrik kopması yaşandığı için modem tekrardan baslıyordu. Dün geceden bu yana kesinti olmadı ve aynı sorunum yine devam ediyor. 01:00’da bilgisayarıma oturdum çalışmaya başladm ve 15dk sonra yine hızım 7mb’e düştü durup dururken.Başka çözüm önerilerine açığım

1 Beğeni

düşmeden önce ve düştükten sonra modemin bağlantı hızı ekran görüntüsünü atar mısınız?

arayüzde hangi bölümde acaba onu öğrenebilirsem hız düşüklüğü yaşadığım zaman atabilirim