İnternet Hızında Düşüş ve Yüksek Ping

Arkadaşlar merhaba. Son birkaç gündür internet hızımda bir düşüş yaşıyorum ve oyunlarda da normalde 40-50 ping alırken 100 üzeri ping alıyorum. Modeme gelen hat değerlerimde bir sıkıntı gözükmüyor. Sorun nereden kaynaklanıyor olabilir? Ne yapabilirim?

Spliter varsa onu söküp modemi direkt olarak bağlayın, modemin xdsl istatistiklerine bakın CRC sayısı artmış mı? Modemi fabrika ayarlarına geri döndürüp tekrar kurulum yapın ve kontrol edin.

1 Beğeni

Ek, splitter, dsl prizi kaldırın. hattım da değerlerim normal olduğu halde ek’ten dolayı kopmalar ve ping atakları görüyordum. İsterseniz hat değerlerinizi bir atın bakalım ayrıntılı bir şekilde?


Hat değerlerim bu şekilde. Biraz önce de modemi sıfırladım ve tekrardan kurulum yaptım. Splitter ve dsl prizde kullanmıyorum. Birkaç gün önce böyle bir şey yoktu aslında. Garip geldi.

Keenetic modemde CRC sayısına nasıl bakıyoruz?

Merhaba, hattınız da yüksek kullanımdan dolayı zayıflama var. Hattınızı SNR 10’a sabitleyip kullanın. Birkaç gün öncesine ait veya önceden hat değerlerine ait SS’ın kayıtları var ise bir bakalım.

near-end FEC error fast: 430
near-end FEC error interleaved: 0
near-end CRC error fast: 56
near-end CRC error interleaved: 0
near-end HEC error fast: 0
near-end HEC error interleaved: 0
far-end FEC error fast: 0
far-end FEC error interleaved: 0
far-end CRC error fast: 0
far-end CRC error interleaved: 0
far-end HEC error fast: 0
far-end HEC error interleaved: 0
ADSL uptime : 1:57, 33 secs
ADSL activetime :0 min, 13 secs
Çok uzunca bir metin belgesi olarak indi. Sanırım önemli olan kısmı burası.

Maalesef öncesine ait hat değerlerinin SS’i yok ama SNR 5 olarak kullanıyordum. Bir sıkıntı olmuyordu. Bu yoğunluk ev kullanımı olarak mı yoksa bölge kullanımından dolayı mı?

FEC hatası fazla kısa süre de normal olabilir fakat dediğim gibi bi kaç gün izleyelim tekrar bakalım. Ping sorunu var ise SNR 10 ve üzeri desibel de tutun. bağlantınız da hız düşümü de var. Hattınız
SNR tarafın da zayıflamaya düştüğü için hızınız sağlıklı görünmüyor.Testler de anladığım kadarıyla SNR 12 desibel’e sabitleyin. Ping durumu hızınızda ki dalgalanmayı hız kayıplarını bi kaç gün izleyelim. Yoğunluktan kastım Max 67mb’lik hatta 53mb kullanılıyor ve bunun sonucun da 8db düşmüş. Demek ki hattım fazla yükü kaldıramıyor.

Hattın fazla yükü kaldıramamasının sebebi iç tesisatla alakalı olabilir mi? Eğer öyle bir şey varsa onunla sorunu çözebilir miyim? Dediğiniz gibi SNR değerini de ayarlayacağım.

Olabilir. Elektrikçi ile ankastre, kablo ve bağlantılarını kontrol ettirin ankastre de sorun yok ise CAT6 23AWG Nexans, Reçber, Erse markalı kablo kullanmanızı tavsiye ederim.

SNR değerini ayarladım. Sorun ayın şekilde devam ediyor ve daha kötü bir hale geldi. Pazartesi elektrikçi ile iç tesisatı kontrol ettireceğim.

Merhabalar. Güncel olarak sorunum hala devam etmekte. TurkNet’te sorunumu çözemiyor. Modemde sorun var cihazlarınızda sorun var diyorlar. Bugüne kadar ne cihazlarımda ne de modemimde sorun oldu. Şimdi mi olacak? İç tesisatımı da yeniledim. Sorun hala devam ediyor. Aklıma bağlı olduğum saha dolabındanın yoğunluğu kaldıramaması geliyor. Sizce sorun ne olabilir? Bu arada gece 2-5 arası normale dönüyor. Akşam 7 den sonra ise beter bile hale geliyor.

Ben de benzeri bir problem yasiyorum fakat saat 8:30 - 9:00 arasi basliyor bende. Internet hizim 3Mbit civarina dusuyor. Bu problem gece 1’e kadar suruyor ve sonrasinda tekrar 70Mbit’e ulasiyor hizim. Maalesef ben de surekli TurkNet Online İşlem Merkezi uzerinden modeminizde problem var gibi geri donusler aliyorum. Modemim her gece bozuluyor ve enteresan bir sekilde gece 1de duzeliyor.