İnternet hızım yarıya düştü

Normalde 45-50 mbps alıyordum ama son 1 aydır bu hız çok düştü 18-20 arası alıyorum hattımda ankastre kutudan direkt modeme geliyor iç hat yok yardım ederseniz sevinirim.

Merhaba @Flycoming modem hat değerlerinizin ekran görüntüsünü paylaşırmısınız? İyi günler dilerim.


Buyrun hat değerlerim

Öncelikle bu hat değeri değil hız testidir. Hız testini kablolu olarak gerçekleştirmeniz gerekiyor. WiFi üzerinde bu değerleri almanız normal. Ek olarak hat değerlerinize modem arayüzü üzerinden ulaşabilirsiniz.

Selamlar modem arayuzune anca girebildim degerlerimi atıyorum halen 20 yi geçmiyor normalde 40-50 arasıydı indirme hızım.

Line atteunion çok fazla yani hattınızın zayıflama değeri yüksek. Bağlı olduğunuz dolaba uzak da olabilirsiniz yada iç tesisat sorunu yaşıyorsunuz. Altyapı sorgu sonucunuz ne çıkıyor?

1 Beğeni

Altyapı sorgusunda 65 çıkıyor 1 ay boyunca 40-50 den hiç aşağıya düşmedi tesisatta duvar içi degil direk modemden kutuya gidiyor kabloları kontrol ettiğimde bir ezilme yada deforme göremedim zaten yeni kablo.

Kabloda Ek var mı ?
Ankastreye kablo direk mi bağlı yoksa TT nin etiket bıraktığı kısa kablosuna mı bağlı. ?
Kullandığın kablo cat6 mı yoksa servislerin çektiği ince gri bir kablo mu kullanıyorsun ?

Tt nin etiket bıraktığı kabloya bağlı kablo gri renkte çokta ince diyemem fotograrını atayım

Eğer iç tesisat (yani modeme bağlanan gri kablonun eklerinde) ile ilgili bir sorun yok ise kaydınız üzerinden yerinde destek ekibi talep edebilirsiniz.

Birde zaten hızım çok iyiydi birden neden böyle olurki durup dururken kimse kablolarla oynamıyor.

Destek ekibi gelmiyorki kaç kere uğraştım. destek ekibi ücretlimi ?

1 Beğeni

Destek ekibi iç tesisatınızı incelemez. İç tesisat kullanıcı sorumluluğunda. İç tesisatınızın incelenmesini istiyorsanız yine destek kaydı oluşturup Yerinde Destek hizmeti kapsamında iç tesisatınızın incelenmesini talep edebilirsiniz. 300 TL ücreti bulunuyor. İç tesisatınızda sorun bulunmaz ise bu ücret tahsil edilmez. Normal destek kaydı üzerinden de santralden bina içerisindeki ankastreye kadar kontrol sağlanır. Tespit edilen sorunlar çözüme ulaştırılır. Hızınız iç tesisattaki yıpranmaya ve santraldeki yoğunluğun artmasına bağlı olarak düşebilir.

Santralden kutuya olan tesisatı gelip baktılar sorun yoktu onda ozaman ben iç tesisatı değişeyim vdls için hangi kabloyu alayım birde tt nin bıraktıgı isimli kabloyamı bağlayayım yoksa ek olmadan direkt kutuya bağlasamda olurmu

Ankastrede size bırakılan etiketli kabloyu kullanın yada o kabloyu çıkarıp direkte bağlaya bilirsiniz size kalmış. Kısa kablo bağlayıp direk ankastre önünde deneme şansınız varsa bir deneyin.

1 Beğeni

Tamamdır teşekkürler

Bu kablolar oldukça kolay arızalanan kablolardır bu yüzden içinden hasar almış olabilir, dışından göremeyebilirsiniz. Yine yüksek olan diğer ihtimal de bu kablo eğer doğrudan RJ11 jakına eksiz olarak bağlı ise bir kaç oynamada jak tarafından temassızlık yapmaya başlar.

Elinizde hazır küçük telefon kablosundan varsa yarısından kesip diğer kabloya ek yaparak kontrol etmenizi tavsiye ederim.

2 Beğeni