İnternet Hızım ve Değerler

Hat değerlerimi yorumlayacak arkadaş arıyorum. Bide normalde 73 MBPS modemime geldiği gözüküyor fakat bi limitleme yemiş olma ihtimalim varmı kopma sorunları olmaması için? Normalde ilk zamanlar 70 MBPS alabiliyordum fakat şuanda 65’in üstüne çıkamıyorum.

Alabileceğiniz maksimum hızı almış görünüyorsunuz

Modeminize ulaşan 73/15 Mbps. Al alt yapı olduğu için bir miktar hız kaybı normal karşılanıyor. Download Snr marjı alt sınıra yakın böyle kalması iyi.

TurkNet bu sefer üzdü yani olmadı bu hocam 9 mbps’e düştü şimdide siteler gecikmeli açılıyor artık.

@alperenatici Hocam altyapıma bir ayar yapma gibi şansınız bulunuyor mu? Çünkü ilk aldığımda 70’lere kadar çıkan hızlarım bu aralar 65 ile 57 arası gidip geliyor çok düşük kalmaya başladı. Belediye ile görüştüm burdaki Fiber altyapı için seçimlerden sonra tahminen başlanıcak ama emin değilim. En azından adresime fiber gelene kadar bir ayar yapabilirseniz çok hoş olur ya.

Portunda bir sorun olabilirmi hat zayiflamaniz normal ama upload tarafinda snr margin düsük gibi geldi

Modemi gün aşırı kapatıp açarsanız daha iyi olur.

Yanlış görmüş olabilir misiniz? 15db e yakın görünüyor.

hocam benimde altyapım 75 mbps kadar destekliyor 15 mbps upload alıyorum 23-24 mbps upload snr margin değerim var ama tabi bir sorun olmayadabilir

Selamlar @ArdaAk,

Değerleriniz şu anda normal görünüyor. Bakır altyapıda %30 kayıp olağan kabul edilir. Bu kayıplar prime time’da daha da artabilir. Sorun yaşarsanız destek kaydı oluşturmanızı rica ediyorum.

1 Beğeni