İnternet hızım sabitlendi,nasıl düzelteceğim?

Merhabalar,
Türktelekom 50 mbps hız alıyorum ama 24 mbps’ten fazla hız vermiyor.Telekom ve teknik servisçi arkadaş çözemediler.Kablo ile bağladım çözülmedi sonra sorun modemdedir diye Keenetic carrier dsl aldım onda da aynı problem devam ediyor.Çözmeyi bilen aydınlatırsa mutlu olurum.




@tnetwork @moderators

SNR marjı 8dB olacak şekilde ayarla

Zaten şu an 8,8db ?

O gürültü seviyesi SNR Marjı değil. Keenetic modem görselinde SNR Marjı kısmı yok.

Yanlış hatırlıyor olabilir misiniz?

1 Beğeni

SNR nin açılımı Gürültüye Yakınlık Oranı/Seviyesi dir ancak Keenetic arayüzde çeviri Gürültü seviyesi olarak yapılmış.

Çeviri dışında değerlerdeki farklılıkların sebebi modemde kullanılan DSL çipinin farklı olmasından kaynaklanıyor.

@Bencox sizin hattınız 50 Mbps olarak ayarlı görünmüyor, 24 Mbps olarak ayarlı görünüyor. Port hızınızın güncellenmesi için operatörünüzle iletişim kurun. Hat kapasiteniz 50 Mbps ı kaldırmadığı için bu şekilde yapılmış olabilir, 50 Mbpse yükselttiğinizde sorun yaşama olasılığınızın artacağını unutmayın.

1 Beğeni

Ben konuştum müşteri hizmetleriyle onlar inceleyecek saha ekipleri diyor:Saha ekibi arkadaş sen yanlış görüyorsun o 48 veriyor diyor , işin içinden sıyrılmak mı yoksa bilmiyor mu anlamadım.

Telekom müşteri hizmetleri ile tekrar iletişime geçip telefonda iken profil tanımını silip tekrar eklemesini rica edin.

Profil tanımını silip yükler misiniz dedim, o ne acaba falan dedi ya donanımlı biri bulunmuyor yada derdimi anlatamıyorum.

TP link modemin DSL çipi kaliteli olduğu için onun verdiği değerlere göre basit hesap yapalım.

Download SNR değeriniz 16,1 dB olarak görünüyor. 1 dB kaba bir hesap ile 3 Mbps e denk geliyor. Turk Telekom tarafından ayarlanmış olan en düşük bağlanılacak SNR değeri 8,1 dB dir.

16,1 dB - 8,1 dB = 8 dB … 8 dB x 3 Mbps = 24 Mbps

Mevcut bağlanılan hız = 24 Mbps
Modemde görünen max. kapasite hızı = 48 Mbps
Gürültü oranına göre boşta kalan hız = 24 Mbps

Port hızınız 50 Mbps olarak ayarlansaydı TP link modeminizde gördüğünüz

Mevcut Veri oranı: 48 Mbps
Maximum Veri oranı: 48 Mbps

olarak görünecek, SNR değeri 8,1 dB olacaktı.

Kopma sorunları yaşama ihtimaliniz artacak ancak hız testlerinde internet hızınızı 45 Mbps e yakın bir değerde görecektiniz.

Port hızımı nasıl 50 mbps’a çıkartabilirim ? Saha ekibinden gelen arkadaş zaten port hızınız 50 ye kadar destekliyor dedi.Ona ne söylemeliyim ki
Port hızını 50 mbps olarak değiştirme yapsın ? Yanlış söylemiş o zaman dediğinize göre.

Özür dilerim fazla anlamıyorum ama yapmam gereken nedir SNR değeri değişmek mi veya ne yapacağımı bilmiyorum port hızım 50 destekliyor dendi ve bende 50 mbps hızındaki pakete geçtim.
Saha ekibini mi beklemeliyim yoksa sorunu müşteri hizmetlerine mi aktarmalıyım(ne söylersem derdimi anlatamıyorum) ?Saha ekibi sen öyle hissediyorsun aslında 50 mbps alıyorsun, 24 gayet uygun bir hız diyor @Drahmizm

Sorun yaşanmaması için yükseltmiyor olabilirler, 50 yapmıyorsalar ve 24 Mbps ile 50 Mbps arasında fiyat farkı varsa paketinizin 24 e düşürsünler, boşuna 50 ücreti ödemeyin.