İnternet hızım iyi olmasına rağmen yüksek ping değeri alıyorum

Herkese iyi forumlar. TurkNet internet kullanıcısıyım ve Tokatta ikamet ediyorum. Down. 70 upload 14 almama rağmen aktif olarak oynadığım ve yayınlarını yapmaya çalıştığım Battlefield 2042 ve Ea Fc 24 oyunlarında stabil 70 80 ms değerleri alıyorum ve bu konudan şikayetçiyim. Sebebi nedir ? Çözümü varmıdır ? Yardımcı olursanız çok sevinirim bu konularda pek bilgi sahibi değilim. Şimdiden teşekkürler.

2 Beğeni

Eklemeyi unuttuğum bir husus Vodafone H 300s modem kullanıyorum.

m_vodafone-h300s-1

Selamlar @UltrasBey07, şeffaflık raporunda vaat ettiğimiz değerleri aşağıya ekliyorum;

Örneğin CS:GO oyunu için 67 ms vaat ediliyor. Bu değerler prime time’a, bağlı olan cihaz sayısına, upload & download faaliyetine, bağlı olan cihaz sayısına, modeme, iç tesisat kalitesine ve daha birçok etkene bağlı olarak ± 10 ms değişiklik gösterebiliyor. Oynadığınız oyunun sunucusunun yoğunluğu, server’in bulunduğu konumu dahil birçok faktör ms değerinize etki ediyor. En düşük değeri almak istiyorsanız güçlü bir modem kullanabilir, QOS ayarı yapabilir, iç tesisat kablonuz eski ise yenileyebilir, oyun esnasında ağa bağlı cihazların faaliyetlerini kısıtlayabilir ve indirme yükleme yapabilecek tüm uygulamaları kapatabilirsiniz. Oynadığınız oyunun upload kullandığı senaryolar olabilir. Stream da doğal olarak upload kullanıyor. Burada çakışma yaşanması olası. Belirttiğim diğer tüm maddeler sorunsuz ise bitrate düşürmeyi de deneyebilirsiniz.

Selamlar…

Modem ayarları vs. bu konularda pek bir bilgim olmadığı için söylediğiniz ayarları yapmak için internette bir kaç araştırma yaptım. Ancak mevcut kullandığım modem için herhangi bir video veya forum tarzı birşey göremedim. Bu konuda yardımcı olabileceğiniz bir durum varmıdır ? Bahsettiğiniz QOS ayarı nasıl yapılır, faaliyetler nasıl kısıtlanır ve bitrate düşürmek nasıl yapılır ? Mevcut modemim üstte fotoğrafı ile birlikte bulunmaktadır. Ayrıca uzun cevabınız için de çok teşekkür ederim.

Selamlar @UltrasBey07, sanıyorum modeminiz özelinde bu ayar desteklenmiyor. Güçlü bir modem satın alarak ilgili ayarları yapabilirsiniz. .

  • Bitrate ayarı stream için kullandığınız aracı yazılım üzerinden yapılabilir. Yayınınızı paylaşmak için OBS ya da Streamlabs mı kullanıyorsunuz?

Merhabalar hocam. Ancak görebildim dönüş yapıyorum kusuruma bakmayınız. Modemi değiştirerek TP-Linkin bir modemi ile değiştirdim. Bant daraltma yapsam da pingimde bir gram değişme olmadı. TurkNet gibi bir firmada ping sabitleme gibi bir durum yokmudur acaba ? Farklı firma ismi geçirmek uygunmudur bilmiyorum ama M…com firmasıyla yaptığım görüşmede pingimi sabitleyeceklerini belirttiler ve oraya geçmeyi düşünüyorum. Türknetten de bu durum harici memnunum böyle bir hizmet varmıdır acaba ?

Tekrar selamlar, yukarıda paylaştığım bilgiler dışında farklı bir aksiyon alınması teknik olarak mümkün değil. Verilen bu vaadin gerçekleşmesini mümkün bulmuyorum. Yukarıdaki mesajımda da belirttiğim gibi birçok etken bu işlemi imkansız kılıyor.

Modem değiştirdiğimde Qos ayarını yaptım,modemden bilgisayara gelen kabloyu değiştirdim ancak herhangi bir sonuç alamadım

Tekrar selamlar, yukarıda söylediğim işlemlerden yalnızca bir tanesini uygulamışsınız. Ping değerlerinizin etkilenmesi için birçok etken bulunuyor. Yukarıda paylaştığım yazıyı bütünüyle değerlendirebilirsiniz.

Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.