İnternet Hızım Düşürüldü

Mayıs 2022’den beri TurkNet abonesiyim. VDSL altyapısı adresime geldiğinden beri 75 Mbps internet alıyordum ama 2 ay önce habersiz internet hızım 50 Mbps’e düşürüldü, neden interneti daha önceden sağlayabildiğiniz hızda vermiyorsunuz?

Bağlı bulunduğunuz saha dolabına yeni abone eklendikçe ve aboneler hız arttırdıkça mevcut abonelerin hızı bir miktar düşmektedir. Bakır alt yapılarda bu çok olağan bir durumdur ve intetnet servis sağlayıcı farketmeksizin herkes yaşıyor.

Modem arayüzünden hat değerlerinizi paylaşır mısınız mümkünse?

Selamlar @ErtugrulPrlk, hat değerlerinizi iletirseniz değerli moderatör ve üyelerimiz altyapı kapasitesi hakkında yorum yapacaktır.

Öncelikle geç cevap verdiğim için kusura bakmayın hat değerleri nedir bilmiyorum ama internetten incelediğime doğruya aşağıdaki gibi olması gerekiyor.

SNR Margin
16.5 dB
20.2 dB

Line Attenuation
2.9 dB
4.8 dB

Tekrar merhaba online işlem merkezi üzerinden tekrar bir kayıt açın 75 mbps hız profilinin tekrar tanımlanmasını talep edin.

1 Beğeni

Daha önce talep ettiğimde altyapı artık bunu karşılamıyor deyip paket bilgilerimi 50Mbps olarak güncellemişlerdi. Talebini kabul edeceklerini sanmıyorum.

Selamlar @ErtugrulPrlk, sistem üzerinden kontrol ettiğimde altyapınızın desteklediği hızın 67 mbps olduğunu görüyorum. Şu anda 60 mbps’e kadar modeminize ulaşıyor. Değerleriniz iyi görünüyor. Prime time’da daha düşük hızlar alabilirsiniz. Bölgenizdeki kullanımın artması hızınızı doğrudan etkileyebilir.

1 Beğeni

Şu anda hız testinde alabildiğim maksimum hız 50-55 Mbps arası, prime time 45 Mbps’ye kadar düşebiliyor, dediğiniz gibi altyapımın karşıladığı 67 Mbps hızı alabilir miyim?

Altyapınızın desteklediği hızı almanız birçok etkene bağlı. İç tesisat kalitesi, modem kalitesi ve ayarları, kablolu bağlantı kurma, santraldeki yoğunluk vs. Hat değerlerinizi değerli üyelerimiz ve ekibimiz yorumlayıp tavsiyelerini sunacaktır. @moderators + @tnetwork

Düzenle olarak azalıp artıyorsa her gün aynı saatlerde modemi açanlar vardır o yüzden hızınız azalıyordur. 67 Mbps alamazsınız.

67 hattın maksimum kapasitesi onu hiç bir zaman alamazsınız.

Daha yüksek hızlar alabilirsiniz snr değeri müsait. Öncelikle size tanımlı hızın 50mbps den yüksek olduğuna emin olun ve modemden snr değerini 8 e çekin. Mevcut bağlantı 58000kbps den ortalama 75000 kbps civarına çıkacaktır. Bu da speedtest üzerinde ortalama 67 - 69 mbps görebileceğiniz anlamına geliyor.

1 Beğeni

Şuanda TurkNet Online İşlemlerde Paket bilgilerim 50mbps olarak görünüyor. Yani bu ayarı yapsam bile işe yaramayacak mı?

1 Beğeni

Önceden hattımın kapasitesi 82 olarak gözüküyordu ve ben 80 le kadar alabiliyordum ama burada hattımın sunduğu kapasiteden 17mbps daha az alıyorum bu aralık biraz fazla değil mi?

Bağlı olduğunuz dolaba veya santrale yeni abonelerin gelmesi sizin kapasitenizi düşürmüş olabilir. Diğer bir olasılık ise modeminize ulaşan kablo herhangi bir bağlantı noktasında gevşemiş veya oksitlenmiş olabilir. Bu da size hız düşümü olarak yansımış olabilir. Bu olasılıkları saf dışı bırakmak için komşularınızın (apartmanda iseniz) hat değerlerine bakabilirsiniz. Snr değerini Asus cihazlarda düşürmek modemin hata üretmesine sebep olabilir. Bu hataların sayısı arttıkça da hızınız kademeli olarak azalır sonrasında hat kopar tekrar bağlanmaya çalışır…bunu da hatırlatmak istedim. Bu aşamada sizin yapmanız gerekenler komşuların değerlerine bakmak eğer yüksek değerleri görürseniz iç tesisatı kontrol etmek veya ettirmek olacaktır.