İnternet hızım düştü

Defalarca uygulamadan ticket attım ama herhangi bir değişme olmadı sadece bir kere bi yükseldi tekrar 1 gün sonra aynısı oldu.
TT ekipleri bi yeraltı çalışması yapıp kablo yenilemişler. Sözde. Hızımı düşürdü galiba onlar yüzünden. -_-…


SS 19.45 21.12.23

SS 2 20.40 21.12.23


SS 21.47 21.12.2023

Selamlar @MaresalKedi, kapasite hızınız 41 mbps. Bunun 32 mbps’i modeminize ulaşıyor. Bakır altyapıda %30 kayıp olağan kabul ediliyor. Bu kayıp prime time’da artabiliyor. Hat değerlerinizi @tnetwork @moderators ekipleri yorumlamak isteyebilir.

Selamla Alperen hocam önceden 75-80 civarı alıyordum prime time’da 5-10 düşüyordu maksimum alt yapı yenileyeceğiz diye bir şey yaptı bunlar kesin diye düşünüyorum. 1000 mbps beklerken var olan hızımın düşeceğini hiç düşünmemiştim :smiley: Hayat benimle oyun oynuyor. Teşekkür ederim ilginiz için yapacak bir şey yok gibi gözüküyor.

Önceki hat zayıflamınızı hatırlıyor musunuz? Belki iç tesisatta veya bina girişinde bir gevşeme korozyon oluşmuş olabilir. Önceki hat zayıflamanız 9.8 db in altında ise ve şu an yaptığınız altyapı sorguları hala 75 i destekliyor ise tekrar kontrol talep edebilirsiniz.

Maalesef hatırlamıyorum ve sorgulama yaptığımda binada altyapı yok olarak gözüküyor son bir kaç yıldır. Karşı binamızda 85 mbps yazıyor.

Sokağın iki tarafına farklı dolaplar veya yol üzerinden erişim olabilir. Yan apartman veya karşı daireleri sorgulamak daha iyi olacaktır. Eğer bölgenizde fiber dönüşüm çalışmaları oluyor ise bu süreçte ypuğunluğa bağlı olarak kademeli hız düşüşleri olabilir. Bu süreç biraz sancılı olsa da fibere gidilen yolda çekilir diye düşünüyorum. Umarım kısa sürede bölgenizde altyapı yenileme çalışmaları ile birlikte güçlendirme yapılır. Bol şans…

Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.