İnternet hızım düştü

2 gün önce TurkNet’e 75mbps’lik paket ile geçiş yaptım. Bugün sabahtan beri internetim acayip yavaşladı. Hız testi yaptığımda çoğunlukla yapmıyor bazen 10 mbps’den düşük hız veriyor bazen de 40-50’ye kadar çıkıyor. Normalde bugün gigafiber’e geçiş yapacaktım ama binamda ki kutuya sinyal gelmediği için geçiş yapamadım. Değerlerim bu şekilde. Yardımcı olursanız sevinirim.

1 Beğeni

Merhaba, @berkayyi290 öncelikle hoşgeldiniz.
Resimde ki hat değerleriniz iyi durumda ve tam sınırda olduğunuz görünüyor.
Hangi modemi kullanıyorsun, crc yiyorsan hız düşmesi çok normaldir.

Gigafiber için @alperenatici arkadaşım müsait olunca bakacaktır.

1 Beğeni

Modem olarak TP-Link TD-W9970 kullanıyorum.

Mesaj olarak müşteri numaranızı alabilir miyim.

Hesabım yeni olduğu için özel mesaj gönderemiyorum galiba

Sabah hız testi yaptığımda hızım 40mbps civarında gözüküyordu ama yine dün olduğu gibi internetim acayip yavaş. Çoğu siteye giremiyorum girdiklerim de çok yavaş yükleniyor. Hız testinde 40mbps gözükmesine rağmen 2mbps kullanıyorum sanki. Az önce arkadaşımın önerisi üzerinde Vpn açtım ve internetim normale döndü. Vpn’i kapattığımda ise yine yavaşlıyor. Ne yapmam lazım? Arıza kaydı açayım mı yoksa benim buradan çözebileceğim bir sorun mu bu?

Merhabalar, statik IP mi kullanıyorsunuz?

Statik IP kullanıyorsanız size atanan IP de sorun olabilir yani IP adresinizin değiştirilmesi gerekiyor bunu da destek kaydı oluşturup IP adresimi değiştirmek istiyorum olarak talebinde bulunabilirsiniz.

Hayır statik ip kullanmıyorum. Destek kaydı açtım ve sorunu anlattım. 24 saat boyunca kesinti olmadığını ve 60 Mbps hızında veri akışı olduğu söylediler. Hala sorunu çözebilmiş değilim.

Arkadaşlar sorunu şansa çözdüm. Modem arayüzünde WAN bağlantılarına girdim. Orada bulunan dsl_internet’in bağlantısı kesip yeniden bağladım ve internetim normale döndü. Yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

Sorununuzun çözüldüğüne sevindim, keyifli kullanımlar dilerim. :hugs:

3 saat sonunda konu otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.

Probleminizin çözülmesine sevindim, keyifli kullanımlar :heart_hands: