İnternet hızım düştü

Yine yeni yeniden internet hızım 80 mbpsden 50 mbps düştü ama bu sefer uploadım düşmedi şu anda internetim 2 bağlanan var biri bilgisayırım kullandığım biride telefonum şu anda kapalı ve TurkNet desteğede yazdım 87 mbps ye modem hızını ayarladık dedi .saha dolabına yakınım en ütopik 50 metre falandır.

Merhaba, output power farkı 14dB dayanmış bağlı olduğunuz DSLAM ile ilgili bir durum. Peki, 87mb tanımlanan hızınızı kullanırken modeminizi fiziksel/yazılımsal olarak kapattıktan sonra mı, mevcut hızınız düştü? Her hangi bir fiziksel/yazılımsal ayarlama yaptınız mı, hizmetinizin ve modeminde? SNR değeriniz 87mb kullanım da zayıflamaya düşmesi sebebiyle düşüş yaşamış da olabilirsiniz? Önceki hat değerleriniz varsa paylaşır mısınız?

Evet keenectic omni dsl modemime yazılım güncellemesi yaptım ama bu olay baya önceydi bir kerede belki çözülür diye bağlantımı yenile dedim başka bir şey yapmadım.

Sürekli 75 ve üstü hızlardan aşşağı düşmeler yani, dediğiniz gibi 87mb’den 55mb’e düşmesi muhtemelen DSLAM’dan dolayı, izin vermiyor olabilir. İç hattınzın kontrolü için Elektrikçi veya TurkNet saha ekiplerini talep edin. Ben de bu sorunla uğraşıyorum.

Biz interneti saha dolabından alıyoruz ama küçük iki tane kablo çektiler modeme gelen onu mu değiştircekler ona göre cat 6 kablo alalım ya da başka bir şey?

Burada ki sorun büyük ihtimal DSLAM ile ilgili ama ihtimalleri azaltmak nedeniyle iç hattınızın kontrollerini yapalım, iç hatta sorun olacağını düşünmüyorum çünkü: 10dB aşşağı sınıra indiği zaman DSLAM tarafından otomatik düşürülüyor olabilir hızın. İç hattınızın kontrolü için TurkNet saha ekiplerini talep edin zaten, iç hattınız da bir problem yoksa 109Tl veya extra ücret çıkmaz. Aşşağıda ki, işlemleri Elektrikçi ile yapabilirsiniz.

  • Ek, dsl prizi, splitter kullanma/yenile (YAK1)
  • Ankastre bağlantılarını ve kablonu duruma göre CAT6 23AWG Nexans, Erse, Reçber markaları ve YAK1 ile yenileyebilirsin.