İnternet hızım bir süre sonra düşüyor

modemi resetleyince normal 60-70 arası aldığım hız 1-2 saat kullandıktan sonra 5-16 aralığında geziyor bunun nedeni ne olabilir bu sorunu birkaç gündür yaşıyorum.

şuan 1mb bile görmüyor hatta çok garip

Merhaba, modeminizin arayüzüne giriş yapıp bizimle DSL değelerinizi yani hat değelerinizi paylaşır mısınız?

1 Beğeni

.

Hat değerlerinizi incelediğim zaman CRC hatası aldığınızı ve fazla aldığınızı görüyorum. CRC hatası modeminizin yazılımından kaynaklı bir sorun olabilir yani farklı bir yazılım yükleyerek 1-2 saat kullanımdan sonra tekrardan bizimle DSL değerlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

denedim sonuç yine aynı oldu 15 e aldım ayni 12 denedim 5-6denedim en sonunda devre dışı bıraktım.

aynı sürümde hiçbir sorun yokken bi anda olması saçma değil mi sürüm değişmekle çözülür mü bilemedim.

“Yönetim - Dsl ayarları” kısmında ayarları kurcala biraz düzelme olabilir.

Reis zayıflama normalde upload da düşük olması lazım değil mi ? Şahsen bende öyle. Sanki biraz zayıflama yüksek gibi geldi.

uploadda sıkıntı yok bu arada bende sadece down

deneyelim. birde ipv6 konusu görmekten benimde kullanasım geldi destekten talep etmem yetiyor dimi aktif ettirmek için.

1 Beğeni

modeminiz dsl750 ise sürüm 790’ı yükleyin. Bende de böyle bir sorun vardı. sürüm düşürünce düzeldi

zamanında turknetin modemini alacaktım buradan birisi büyük hata yapiyorsun asus al demişti o arkadaşa selam olsun memnunum açıkçası modemden ama reset atınca 5dk sürüyor ip alması sinir bozucu yeni modem alma zamanı geliyor galiba.

önereceğiniz sürüm varmı (asus dsl-ac51) için yoksa bi öncekine mi geçeyim

SNR değerleriniz çok düşük. Normal kopmalar olması.

Her modemin hat stabilitesi farklıdır. O snr’de asus koparda hız da düşer. Tesisat sorunu kısacası…

bende kopma 0 kendim reset atıyorum bilerek 1-2 güne veya her gün. yavaşlama olmasa kopma yok.

Modeme kadar kutudan gelen kablonuzu yenileyin. Muhtemelen bir sıkıntı var bir yerde.

Kabul edilebilir snr değerleri böyledir.

——————-

‘Noise margin’ parameter value [dB]:

• up to 6 dB is a bad line, and there are synchronization problems;
  • 7 dB to 10 dB failures are possible;
  • 11 dB to 20 dB is a good line, no problems with synchronization;
  • 21 dB to 28 dB is a very good line;
  • 29 dB and above is a perfect line.

16 gün cihazınız aktif bir şekilde çalışıyor galiba, modeminizi kapatıp 15-20 saniye sonra tekrardan açmanız CRC ve FEC hatalarını düzelteceğini düşünüyorum.

1 Beğeni