İnternet Hızı Düşüşü

Öncelikle iyi günler. Senelerdir sorunsuz 50 Mbps olarak kullandığım interneti son 4-5 gündür 35 Mbps olarak kullanıyorum. TurkNet yerinde destek ekibi geldi ve sorunun benden kaynaklı değil Türk Telekom kaynaklı olduğunu teyitledi.
Bugün de TurkNet destek kaydımda altyapımda fiziksel bir sorun olduğu söyleniyor. İnternet kesilme sorunum yok. Stabilite sorunum yok. Sabit 35 Mbps alıyorum 50 Mbps almam gerekirken. Bu kadar basit bir sorunun uzaması gerekmiyordu.
Destek kaydım : 53626298
Hat değerlerimi tracert ,ping ,hız testi ve modem değerlerini de yardımcı olması açısından ekliyorum.



kablonda ek varmı acaba

DSL Kablosu ankastreden gelen kabloya direkt olarak bağlı. Dediğim gibi stabilite sorunum yok. Sadece tanımlanan hızı bir türlü alamıyorum. TurkNet destek kaydımda son gelen mesaja göre altyapıdaki kablolarda sorun olduğu söylendi.

tt onu düzeltir umarım onun yerine belki fiber getire bilirler

Ben bu internet problemine genel olduğunu düşünüyorum çünkü bu çalışmalar yüzünden internet altyapıları zarar görüyor o yüzden hız düşmesi farklı farklı sıkıntılar çıkıyor

Hocam çok teşekkür ederim. Modemi resetleyip yaptığım kurulumda otomatik olarak hat kararlılık ayarları açılmış sanırım.


Bu ayarları kapattıktan sonra değerlerim düzeldi.

Hız testi değerim

Umarım bu konu aynı sorunu yaşayan insanlar için emsal niteliği taşır.

@Frax hocam o biraz düşük ihtimal ama neden olmasın.
@BLackOwL modem üzerinden kontrol edeceğim bir ayar varsa kontrol edeyim. Ekstra olarak hat profilinin güncellenmesini isteyebilirim ama sorunun altyapı kaynaklı olduğu söyleniyor bu bana bir türlü mantıklı gelmiyor ne yazıkki. Zaten 50 Mbps interneti 4-5 gün öncesine kadar sıkıntısız kullanıyordum. Ne olduysa bu yakın zamanlarda oldu.
@ozgurkaya61 olabilir hocam fakat altyapı düzenliyorlarsa işin kötüye değil iyiye gitmesi lazım. Kaç senedir VDSL kullanıyoruz bir iyileştirme yok bir güncelleme yok.

1 Beğeni