İnternet hız düşme sorunu hakkında.

Not: TurkNet müşteri temsilcisine hız değerlerini Türk Telekom mu belirliyor diye sormuştum hayır demişti. Sorunu TurkNet ile çözemeyince sabah dünkü arıza için beni arayan Türk Telekom çalışanını arayıp anlattım. Daha düşük bir hızda tanımlı kalmış olabilir. Bakıp dönüş yapayım dedi. 5 dakika sonra aradı ve hızım eskisi gibi 97 mbps olarak ayarlandı. Bu nedenle konu kapatılabilir.

Merhaba arkadaşlar,

Dün yaklaşık bir ya da bir buçuk saat kadar vdsl erişimim yoktu. Bu esnada destek talebi oluşturmuştum. Bugün TurkNet Online İşlem Merkezi teknik bilgilerde daha önce 97 mbps olan download hızımın 77 mbps olduğunu gördüm. Modemi kapatıp açtım ama hızım yine 77 mbpsde kaldı.

Yaşadığım kopma nedeniyle hızımı 77 mbps e sabitlemişlerdir ve böyleyse düzeltilsin diye bugün bir talep daha açarak bunu dile getirdim. Beni arayan TurkNet müşteri temsilcisi altyapımın desteklediği hızım 80 mbps olduğunu ve şuan alabileceğim maksimum hızı aldığımı söyledi. Kendisine 04.10.2021 den beri 97 mbps olan ve hiçbir problem yaşamadığım altyapımın nasıl olurda şuan 77 mbps hıza düştüğünü sordum. İstisnai bir durum yaşanmıştır dedi. Eve kuruluma gelen personel ile vakti zamanında gözlerimle 92 mbps hız aldığıma şahit olmuşken ifade ettiğiniz şeye inanmamı bekliyorsunuz dediğimde yine aynı cevabı verdi. Tartışmamak için teşekkür ederim diyerek görüşmeyi sonlandırmış olduk.

Bu hususta yardımlarınızı rica ediyorum.

Sorun çözüldü.