Merhabalar, bölgemde sık sık elektrik kopması yaşanıyor. Elektrik gidip gelince de benim sokağım ve bir kaç sokak hariç internet gidiyor. Bu yüzden 80 megabitte 8 snr alırken 100 megabitte 8 snr’ye çıkıyor. Sabah olunca elektrik geliyor ve hız 100’de kalıyor ardından snr ise 1.5’e düşüyor. TurkNet ise destek kaydında hızı 50 megabite düşürelim diyor. Tamam da benim hattım zaten 80 destekliyor. Niye 50’ye düşecek. Velev ki düşürüldü. Yine elektrikle ilgili problem olunca 100’e çıkacak. Benim internetimini 80’e 20 olarak sabitlemenin yöntemi yok mudur?
Senin paketini 75 mbps’ye sabitleyebilirler. VDSL paket hızları 35-50-75-100 diye gidiyor diye biliyorum. Eğer 75 mbps’ye düşürürlerse upload hızın 12 mbps olacak bilgin olsun. Birde Keenetic gibi SNR sabitleme özelliği olan bir modem kullanırsan bu yaşadığın problemi çok daha az yaşarsın.
Keenetic modem alırsan bu sorunu çözebilirsin, SNR ayarı sayesinde sen SNR’yi elle değiştirip istediğin hızda bağlanabiliyorsun, SNR’yi 12-13 yaparsın o zaman hızın 75 olur ve elektrik gittiğinde kopmazsın.
Modemim zaten Keenetic hopper. Mesela 8 snr’ye sabitleyince 80 megabite düştü hız ama upload 20 mbps yazmasına rağmen 10 mbps çıkıyor maksimum. Büyük ihitmalle kilit var. Çevre yerlerde internet gidince yine 100’e çıkacak ve ben tekrar güncelleyeceğim modemden. Sıkıntı burada zaten sürekli uğraşmak.
Hız profilimi 80 download/20 upload şeklinde güncellemek istiyorum diyebilirsin.Ara değer oluyor mu bilmiyorum olmuyorsa 75/20 şeklinde iletebilirsin.
Veya 100/20 pakete güncelleyip hattına sabitleme koydurmazsın, dslam kilidi varsa kaldırtırsın,kendin vdsl ayarlarından da snryi sabit 8 e çekersin böylece kendi otomatik 1-2 ye düşmez,ne kadar hız alabilirsen alırsın 8 snrye kadar.
Maksimum alabileceğin hızı yanlış gösteriyor keenetic.Self test dosyasını indirip chromeda açıp sayfada bul kısmından “maximum” yazarsan hattın kaç destekliyor görebilirsin.
Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.
senin sürekli güncellemene gerek yok modem kendisi güncelliyor zaten. Ben 100 mbps paket kullanıyorum snr 8’e ayarlı. snr biraz fazla düştüğünde otomatik bağlantıyı kesip snr’ı düzeltiyor. İlla kendin müdahale etmene gerek yok
O zaman bir tane de modem UPS bağla, elektrik gidince modem kapanıp da 100 olmasın. Bende modem UPS var.