Merhabalar, size uzun süredir yaşadığım internet sorunu hakkında bir şeyler anlatmak istiyorum. Aynı zaman da sorun hakkında ki fikirlerinizi bekliyorum. Yaklaşık 2 senedir İstanbul’da yaşıyordum. Bayram da memlekete geldim. Normal de başka bir ıss kullanıyordum, internetin düzgün olmadığını fark edince Türk Net’e geçmek istedim. Önce türk telekom kullanarak sorun devam ediyor mu diye deneme yaptım. Türk telekoma direkten eve kadar gelen kabloyu yenilettim. Ancak aynı sorunu Türk telekom’da da yaşadım.
Daha sonra Türk Net kullanmayı da denemek istedim. Aboneliği mi Türk net e taşıdım. Baktım ki yine aynı sorunu yaşıyorum. Türk telekom kullanırken yaptığım şikayette ankastre kutu kaynaklı sorun olduğu söylendi, ancak ankastre kutusu yok yani direkten geliyor. Türk net kullanırken oluşturduğum şikayette ise direkle, kabloyla alakalı değil modemle ilgili bir sorun olduğu söylendi.
Benim de elim de 3 adet modem var. Bu modemlerin hepsini denedim ve yine aynı sıkıntıyı yaşadım. İnternet kesintisi yaşadığımda modemde ki internet ışığı vs. aktif. Ama internet erişimim bir anda gidiyor.
Örnek
Modemi kapatıp açtığım sorun gün içi bir süreliğine düzelse de aynı sorunu tekrar tekrar yaşıyorum. Bu sorun cihaz kaynaklı bir problem de değil. Kullandığım bilgisayarı dahi yeni aldım. Kablo ile bağlanıyorum, diğer android cihazlarda da aynı anda bu sorun yaşanıyor.
Olurda birisi Wi-Fi ye yükleniyordur diye düşünerek komple kablosuz ağı devre dışı bırakıp yine kontrol ettim. Sonuç olarak yine aynı sorunla karşılaştım. Türk telekom veya Türk net ekipleri ise modeminiz şu kadar süre aktif gözüküyor diyip bir sorun olmadığını söylüyorlar. Ancak dediğim gibi zaten modem açıkken sorun yaşıyorum.
Derdi mi burda anlatabileceğim düşündüm ve görüşlerinizi bekliyorum.