İnternet çalışıyor ama telefon çalışmıyor

TurkNet 'e geçtiğimden beri çevir sesini bile duyamadım. 20 gündür internetim çalışıyor ama ev telefonuma hiç ses bile gelmedi hiç konuşamadım bile. Destek kaydı açtım iç tesisatta sorun olabilir diyor. İç tesisattta sorun olsa interneti nasıl kullanayım ikiside aynı kablodan geliyor bu ne saçmalık. Ne yapmam gerkiyor

Destek kaydında saha ekibi yönlendirilmesini isteyin port kaynaklı bir durum olabilir kontrol sağlar gelecek olan ekip.

2 Beğeni

Bakalım süreç ne olacak beklemedeyim.

İnternet olduğuna göre benden kaynaklanmaz demi mantıken. Çünki ikiside aynı kablodan geliyor büyük ihtimal sorun saha dolabında yanlış porta çaktılar çevirs sesini

Selam, Baran’a katılıyor ve eklemek istiyorum:
DSL prizini değiştirmeyi ve farklı bir xDSL telefon kullanmayı denediniz mi?


Mevcut kaydınız üzerinden sorununuz çözülmezse buradan “Çevir Sesi Hiç Yok” kayıt açabilir ve durumu izah edebilirsiniz.

1 Beğeni

Bende her iki arkadaşıma @Baran, @TworA 'a katılıyor ve ekliyorum :slight_smile: Destek kaydınızı oluşturduğunuz zaman bana özel mesaj üzerinden kayıt numaranızı iletin. Bu süreçte bende size buradan elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışayım :star_struck:

2 Beğeni

çok teşekkür ederim. 20gündür çevir sesi alabilme için 3 tane splitter değiştirdim 3 tane yeni telefon alıp denedim yine ses falan yok. Kablo iç tesisattan gelmiyor direk ankastre kutudan havadan balkondan geliyor iç tesisat yok yani :)) Benle alakalı olmayan durum değil gibi gözüküyor.

@EFG @TworA @Baran :slight_smile:

Kaydınız epey ilerlemiş. Arkadaşlarım durumu TT tarafına iletmiş. Onların kontrol etmesini bekliyoruz. Alacağımız işlem detaylarını sizinle paylaşıp bilgi vereceğiz. Bende buradan size elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışacağım.

2 Beğeni

sorun meğer turktelekom yeni bir etiket oluşturmuş ne alakaysa

1 Beğeni

Telefon numaranı değiştirmek istemedin değil mi.

hayır, daha ilk defa bağlatıyorum. Mevcut kabloya bağlamamış yeni bir etiket bırakmış kutuya bu nasıl bir mantık anlamadım?

1 Beğeni

Öyle yapanlar var. iki tane port bağlantısı olmuş

Aslında böyle daha iyi. Telefon interneti etkilemesin diye aslında daha iyi

Tamamda yapması gereken şey değilmi. Saha dolabının içine açıcak benim portuma çevir sesi kablosunu çakıcak olucak biticek . Yeni etiket ne alaka ki

Belki çift port yoktur. Biri Vdsl biri adsl olarak vermişlerdir. İkisi ayrı şeyler. Çift port olsaydı hattın olabilirdi.

ev telefonun adsl vdsl mi oluyor :smiley:

1 Beğeni

Hattın double hat değildir hem Vdsl hem adsl olmaya bilir. Ondan yapmışlardır.

vdsl internet kullanıyorum

1 Beğeni

Telefon hattı adsl dır. :pray:

Dur bakalım sorucam. VDSL kullanıpda aynı kablodan ev telefonu alan varmı diye

Ayrıca splitter zaten senin dediğin görevi görüyor

1 Beğeni