İnternet bağlantısı olduğu halde sitelere girmiyor

2 haftadır şöyle bir sorunla karşı karşıyayım.
Normal oyundayım vs sıkıntı yok. Aynı zamanda discord kullanıyorum. Sonra bazen 1 saat bazen 5 saat farketmiyor. Bir anda discord kopuyor fakat oyundan atmıyor. Oyunda sorun yok. Sitelere girmeye çalışıyorum sanki internet bağlantısı yok gibi davranıyor fakat var. Hiçbir siteye girmiyor.
Pc yi resetleyince düzeliyor. Böyle bir saçmalık yaşayan var mı?

Merhaba, windows bilgisayarınızı güncellemeyi veya wifi kartınızın driverini güncellemeyi deneyebilirsiniz.

Hocam masaüstü bilgisayar ethernetle bağlıyım sorunum şu internet var bakın LOL oynuyorum oyundan atmıyor ama discord yayını kesiyor ve discordtan atıyor sonrasında sitelere giremiyorum fakat oyunda hiçbir sorun yok yada başka online oyunlardada öyle .Sorunun modem yada driver olduğunu düşünmüyorum .Yani internet ile ilgili pc bir hata da vermiyor. Oyun içindeyken oyundan kopmadan bu foruma girmeye çalışayım internet bağlantınız yok diyor :smiley:

Merhaba @rucukutu76, yaşamış olduğunuz sorun donanımsal gibi duruyor :frowning:

Pm bakar mısınız? (20)

bu durumu cloudflare dns 1.1.1.1 kullanırken zaman zaman bende yaşıyorum, eğer cf dns tanımlı ise ondan olabilir 8.8.8.8 kullanmayı deneyebilirsiniz.

Hocam donanımsal olması imkansız pc yi resetleyince düzeliyor mesela şu anda bir sorun yok. Oyundayım ama 1 saat veya 2 saat sonra yine oyunda olacağım fakat sitelere giremeyeceğim ve discorddan atacak beni fakat oyundan atmıyor oyun devam

Hocam yaklaşık 3 yıldır aynı pc de aynı dns kullanıyorum . Rise online adlı oyunu yükledikten sonra olmaya başladı acaba diyorum oyun internet dosyalarında sıkıntı mı cıkartıyor windowsun internet ile alakalı dosyalarına saldırıyor olabilir mi bir çeşit virus gibi ama defender da bir hata çıkmıyor.

Servis sağlayıcısı tarafın da bir sıkıntı olsa oyundan da koparsınız ve pc yi kapatıp açmanıza rağmen sorun düzelmez. Deseniz ki modemi kapatıp açıyorum düzeliyor. O zaman internetsel bir sorun olabilir diyebiliriz. Bazen dns ler sorun yaratabiliyor. Dns’siz denemenizi, fayda etmez ise pc ye temiz UEFİ destekliyorsa sisteminiz, temiz Microsoft üzerinden indirdiğiniz son sürüm windows 10 ile UEFI Windows 10 kurmanızı öneririm. Sürücülerinizi de (Driver Booster, driverpack) vb ile güncellemeyin. Kendi web sitelerin den güncellemenizi tavsiye ederim. Bir de bu şekilde deneyin.

Bu oyunların bazıları hileyi engellemek adına sisteme kernel driver yüklüyor(örn; battlenet), buda işletim sistemi fonksiyonlarına kanca atıyor, bir sebeple etkileniyor olabilirsiniz, yönetim konsolundan windows olaylarını bir gözlemleyin birşey çıkabilir.

Dosyalar geçerli sertifika ile imzalandıkları için anti tarafından tespit edilmezler, tıpkı https sitelere ssl sertifika alıp sitenin içeriğinin güvenli olmaması gibidir…

TCP İP hatası alıyorum galiba

İnternet ile alakalı bir sorun olsaydı @MehdiUygun bey’in de dediği gibi bilgisayar açıp kapatınca sorun düzelmezdi.

Büyük ihtimalle dediğim gibi bilgisayarınızın driverleri ile ilgili bir sorun var veya yazılımında sorun var.

Ethernet ile bağlanınca yine bir yazılım üzerinden internet bağlantısı sağlıyorsunuz.

Bu sorunu büyük ihtimalle mobil de yaşamıyorsunuz diye tahmin ediyorum.

Belirtmiş olduğunuz hataya gelecek olursak, büyük ihtimalle dediğim gibi yazılımda bir sorun var ve güncelleme ile büyük ihtimalle düzelecek.

hayır modeme bağlı hiçbir cihazda yok sorun. Şimdi win 11 çekiyorum format atıp win 11 deneyeceğim.

Windows 10 kullanıyorsunuz sanırsam ve güncellemeye rağmen sorun düzelmedi değil mi?

Bütün windows update olsun CC cleaner olsun ne varsa denedim sorun tekrarlıyor .Bana kalırsa yüklediğim birşey internet dosyalarına zarar veriyor IP çakışması tarzı bişey oluyor. Olay görüntüleyicisinde TCP İP hatası bariz şekilde ortada ama ne anlama geldiğini anlayamadım. Üstüme düşeni yapayım temiz kurulum win 11 yükleyeyim sonrasına bakarım artık

Bu arada bazı forum sitelerinde aynı sorunu yaşayanlar servis sağlayıcısı tarafından sorunun düzeltildiğini yazmış ona istinaden yazdım buraya

Temiz kurulum yaparsanız büyük ihtimalle sorununuz düzelecektir.

Bilgisayarınız da TPM desteği var mı?

Windows 11 işletim sistemi TPM gereksinimleri istiyor ve ayrıca Windows 11 daha yeni bir işletim sistemi olduğu için birçok sorun var fakat güncellemeler ile bu sorunları gideriyorlar.

Host dosyası ile ilgili olabilir bu sayfada anlatılanları bir deneyin isterseniz Çözüldü: Sunucu DNS Adresi Bulunamadı Windows 10, 8.1, 7 - Nasıl Yapılır? 'rehberi

1 Beğeni

@ModeratriX (Göksel) bey in belirttiği link üzerindeki CMD komutlarını bilgisayarınızı sıfırlamadan önce çalıştırmayı deneyebilirsiniz.