İnternet Bağlantısı/Fiber Altyapı Hk

Öncelikle Merhaba,
17.08.2024 / 17:43 tarihinden beri TurkNet vdsl kullanıyorum demek isterim ancak kullanamıyorum :smiley:
Her şeyden önce kurulum ile ilgi bazı sorunlar çektim ancak zaman geçtiği için artık konuyu açmak bile istemiyorum. 10 gün sonra anca kurulum gerçekleşti.

Yeni eve taşındığımda ilk yaptığım altyapımın desteklediği hıza bakmak oldu TurkNet 100Mbps verdiği için ve sevdiğim bir marka olduğu için direkt bu firmayı seçtim ancak fikirlerim yavaş yavaş değişiyor. 100Mbps bana 30-34Mbps olarak geldi. Bu sorun için ticket açtığımda geri dönüş olarak ayın 10 veya 25i demiş olabilirler hatırlamıyorum “beklemeniz gerekiyor internet hızı için turktelekom sinyal testi yapacak” dendi. Her neyse gün geldiğinde internetimde aldığımız hız bkz. https://www.speedtest.net/result/16746146263.png

Yeni bir sorun için ticket açtığımda bana tekrardan 10 veya 25ini beklemem gerektiğini türk telekom genel bir arıza üzerinde çalışıyor dendi. Bilin bakalım o gün geldiğinde aldığım internet hızı kaçtı bkz.https://www.speedtest.net/result/16805268330.png

Neyse konuyu kısa kesmek gerekirse başta belirttiğim tarihten beri doğru düzgün hizmet alamıyorum her ayın 10u ve 25ini beklediğim de aldığım cevap ayın 10uysa “lütfen 25ini bekleyin” ayın 25iyse “lütfen gelecek ayın 10unu bekleyin” Ben bu durumda o kadar zararlı etkilendim ki anlatamam ekstra telefon paketi satın almaktan ayda 1k fatura öder oldum. Bu sizin umrunuzda olmaya bilir ancak ben evden çalıştığım için bu durum beni gerçekten çok etkiliyor. Sizden aldığım tek destek kullanmadığınız kadarının iadesini yapıyoruz. Arkadaşlar ben size para ödemek istiyorum siz ödetmek istemiyorsunuz ben bu olaya anlam veremedim.

Bu konu hakkında desteğinizi ivedikle ve hızlı bir şekilde rica ederim. Lütfen!

Saygılarımla

Altyapı sorgulamaları güncel değil benim de 100 gösteriyor 50 mb alabiliyorum.Modemim iyi olmasa,hataları tolere etmese TT çalışanının da dediği gibi maks 35 alabilirmişim.

Bu genel arıza muhabbeti galiba çoğumuzda var.Bir sorun olup,olmamasından bağımsız sürekli bir tarih çıkıyor arızanız var diye uygulamada ve o tarih gelince 1 ay daha uzatılıyor.Ve kayıt açamıyosunuz genel arızanız var diye hata veriyor uygulama.Ancak genel arızam hakkında bilgi almak istiyorum konusunu seçerseniz destek kaydı oluşturabiliyorsunuz.

Konudan bağımsız 35 mb gelmiş o değeri görmüşsünüz sonradan 0 mbpsyi görmüşsünüz muhtemelen hat o hızı bile kaldıramamış kopmuştur,modemi resetleyince düzelmiştir ve bir süre sonra yine tekrar hata birikince kopmuştur.

Modem arayüzünden dsl istatistikleri bölümünden hat değerlerini atarsanız bakalım bağlı olduğunuz port ne kadar destekliyor.

1 Beğeni

Tekrardan Selam,
İstediğin istatiskleri sanırım buldum.

Selamlar
Yorumun için teşekkür ederim.
Destek kaydı oluşturduğum zamanlarda geri dönüş çok anlam ifade etmediğinden (genel arıza mevcut) artık kayıt oluşturmamaya başladım. En son oluşturduğum kayıtta dağıtım kutunuz arıza gördüğü için çalışmalara devam ediliyor ayın 25’ini bekleyin dendi. Son 5 gün bekleyelim bakalım :slight_smile:

Modemim: ASUS AC750

Arayüzünü tam bilmediğim için dsl istatistiklerine nasıl bakacağım bilmiyorum. Konu hakkında bilgin varsa süper olur aksi takdirde kendi araştırmalarımla bulursam ileteceğim.

Merhaba, İç tesisatın , dış tesisat kötü durumda olduğunda veya santrale uzaklığın fazla olduğunda hat zayıflaması gerçekleşir. Line Atlenuation / Hat zayıflaman çok yüksektir.
İç tesisat müşteri sorumluluğundadır. Kendiniz iç tesisatı yenileye bilir, elektirikçilere çektirte bilir veya ek ücret ödeyerek Türnet ekibi kontrol sağlata bilir. Kablo değişikliği için kendiniz ücret ödüyorsunuz. Dışardan kablo alıp bilen birinede çektirte bilirsiniz.

Merhaba,
İlk gönderimde bahsettiğim üzere kurulum tarafında problem çektiğim için kendim kablo çektim. Çektiğim kablo 20m ancak bundan kaynaklandığını sanmıyorum. TurkNet ekibinin geri dönüşü üzerine dış tesisatın problemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü illk bağlantıda 35Mpbs aldım. Ama ben genel arızanın çözülmesini istiyorum dediğim gibi 25’ini bekleyeceğim umarım bu sefer düzelir.