DSL altında bulunan değerleri sizler ile paylaşıyorum. SNR Zayıflama gücü tam olarak hangi değerlerde olması iyidir bilemiyorum. Hattın aldığı değerleri yorumlayabilir misiniz? Kutuya olan uzaklığım 10 metre VDSL2 100mbps paketi kullanıyorum. Kutuya 148mbps hız geliyormuş fiber bağlantı ile kutudan binaya (20 yıllık bina) bakır kablo ile , binada ki kutudan eve kadar da bakır kablo ile geliyor internet. 1 Ay öncesine kadar evimde aldığım hız 90mbps altına düşmüyordu şuanda 40mbps geçmiyor. Sorgulamada ise kutuda ki hızı 57mbps olarak gözüküyor. Bu hız neden bu kadar düştü anlamlandıramıyorum. TT Ekibi bağlantı için bugün geldi ve kutu üzerinde bağlantı değiştirdi evde ki modeme 114mbps geldi birkaç saniye sonra 100mbps ve 50mbps ye düşüp bağlantı koptu. Değişiklikler sonucunda kopmayan bir bağlantı olarak bunu yaptılar kutudan ancak 1 ay önce kopmadan 95mbps alırken eve şuan 40mbps alıyorum ve ping değerlerim yükseldik. TT ekibi cat6 kablo çekersem evden binada ki kutuya kadar 55mbps değerlerine kadar çıkabileceğini söyledi. Sokakta ki kutudan binada ki bağlantı noktasına gelen internet 115mbps ama hat bu değeri düşürüyor ilginç diyorlar. Kutuda oldukça eski ve karma karışık. Bu konu hakkında neler yapmam gerekiyor. Sokakta ki kutudan (10 metre uzakta) bina kutusuna kadar fiber bağlatmak mümkün olabilir mi ?
bu degerler iyi gurunuyor snr 10 ve altina dusmemeli
90mbpd altına düşmeyen hız bağlantım neden bu şekilde düşmüş olabilir ? CAT6 Kablo çemelimiyim ?
Senin alt yapi 90 kadar destek vermiyor en fazla 60 destekliyor isterseniz musteri izmetlerine ariza kaydi birakin
Şöyle ki hocam bugün TT Ekibi geldi onlarla uzunca bir konuşma yaptık. Kutuda boş portlar var 148mbps gelen kısma bağladıklarında binaya 115mbps geliyor ve eve iletilebiliyor ama binada ki kutudan dolayı bağlantı kopuyor 20 saniye içinde. Bu yüzden 57mbps gelen bir porta bağlandı ne yapmak gerekiyor bununla akalı bilemiyorum
İç tesisatınız o kadar hızı desteklemediği için kopma yaşıyor olabilirsin iç tesisatın eski ise yada ek vs varsa onları düzeltirsen sorun kalmaz diye düşünüyorum ankastrende arızada olabilir
Merhaba, 10 metrelik saha dolabı mesafesin de max hızınız 57 olamaz ki, zaten 148mb görmüşsünüz ama hat zayıflaması değerleri gayet iyi sadece max hızınız ve SNR düşük hat zayıflamasına göre. farklı bir porta veya arızalı porta atanmış olabilir misin? ankastre bağlantılarını kontrol ettir yeniden elektrikçi ile doğru kabloları tespit edip bağlantınız yapın ya da saha dolabınız aktif ve yüksek kullanımı etkilemiş olabilir diyeceğim fakat 148mb max kapasiteden veya 100mb kapasiteden bu kadar düşüşün olduğunu görmedim. Tahminim bağlantısal, kablo türevi bir durum olabilir.
40 metre mesafeden 47 mbit alıyorum bende dış tesisat kötü olunca mecbur kalıyorsunuz hat zayıflamalarım felan gayet iyi durumda ama düzeltemiyoruz hızı
hat değerlerin mükembel sende hata yok hata size altyapıyı sağlayanda hat zayıflaması yok denecek kadar az snr de çok iyi daha ne olsun cat6 değil cat20 de çeksen aynı değerleri alırsın
Arkadaş ilk önce iç hattı bir kontrol ettirmesi durumun da bir problem çıkmaz ise sorunun dediğiniz gibi dış hattan kaynaklı olduğuna teşhis koymuş oluruz.
TT Ekipleri geldiğinde ellerinde bir alet var ve bağlandıklarında bu değerleri görebiliyorlar. Aynı zamanda evin içinde de bu alet ile bağlanıyorlar ve gelen hıza bakıyorlar.
TT burada çok rahatlıkla düşmeden 100mbps kullanabileceğimi şimdilik kopma olmaması için (100mbps geldiğinde hat 20 saniyede kopuyor direkt) daha düşük olan (57mbps) bir bağlantı sağlandı. Cumartesi günü bina içerisinde giden bir çok eki olan kablom CAT6 ile değiştirilecek. Değişimden sonra tekrar TT haber verilerek 148mbps çıkış olan bağlantı sağlanacak. Cumartesi CAT6 bağlanırsa muhtemelen Pazar veya Pazartesi günü TT ile port değişikliğiyle daha sağlıklı bir şekilde 90mbps üstü bir hız alacağımızı düşünüyorum. CAT6 Takılınca değerleri tekrar Port değişince tekrar ekran resmi şeklinde ileteceğim buraya ilerde CAT6 nasıl bir fark yaratabilir diye düşünenler için bir bilgi olarak durabilir
İşte onu bana söylemiyorlar. Ben baksam ki dolapta 140 mbps var ama eve gelene kadar 32 oluyor kendim özel kablo çekerim yada çektiririm yada altyapı sorunu var derim de. işte ondan emin değilim.
Gene de TT ekibinin söylediği şekilde modemden bina girişinde ki kutuya kadar CAT6 Kabloyu cumartesi günü taktırıyorum. Kablo değişince TT ekibi gelerek daha sağlıklı bir ağa bağlantı oluşturacaklar yoksa yüksek hızlı porta bağlanabiliyorum ama hattım sürekli kopuyor.
işte sorun benim bağlandığım portta. yada kutuda. Çünkü benim iç tesisatı ben kendim çektim ve arıza olması söz konusu değil olamazda. Teknik ve yazılım konularında çok iyi diyebilirim kendim için. O yüzden TT veya TurkNet ekibi arıza iç tesisat kaynaklıdır diyemedi. Ankasteme gelen hız 32 ve nedenini sorduğumda söylenen şu; TT size 32 den fazla vermiyor oldu. Veremiyor değil vermiyor.