İnternet altyapı sorgulamadaki farklılıklar

Merhabalar herkese,
Adresimi farklı farklı firmalardan sorguladığımda hepsinde farklı sonuçlar çıkıyor bunun sebebi nedir acaba?
Bu sorgulamalarda verilen sonuçlar neye göre belirleniyor acaba?
Birde TurkNet’in kendi sitesinden yaptığım kontrollerde hergün farklı bir sonuç çıkıyor. Bir gün 75 diyor bir gün 64 diyor mesela bu neden kaynaklanıyor olabilir?

Teşekkürler şimdiden

Ekran görüntüsü 2022-04-21 110406

Ekran görüntüsü 2022-04-21 110434

Ekran görüntüsü 2022-04-21 110506

Merhaba

Dİğer servisler TT servisinden bilgi alarak o kadar hız alabilirsiniz yazıyor. TurkNet güncel şekilde kullandığınız için ev adresinize gelen hızı güncel bir şekilde göstermektedir, ev adresi yerine hizmet numarasını veya devre numarasını telefon yerine sorgulattığınızda diğer servisler gibi çıkacaktır.

Teşekkür ederim cevaplarınız için.
Peki şunu sorucam size. Şimdi ben evimdeki hattımda zayıflamalar olduğu için çok kopma yaşıyordum sorunu ancak hızımı 50 mbps’e sabitleyerek çözmüştük. Benim modem üzerinden yapabileceğim ayarlar ile bu hızı yükseltip stabil hale getirmemiz mümkün mü?

Şuan ki hat değerleriyle ve ankastreden direk olarak bağladığında ordaki hat değerlerine bakabilirsen ikisinin karşılaşması sonucu nerede sorun olduğunu göre bilirsin. Hat zayıflaması olması sonucu yine kopmalar olacaktır.

Benim evimde ankastre yok o yüzden ara bağlantı da yok bende. Sokaktaki yeşil ahşap direkteki dağıtım kutusundan bakır kablo direk odama kadar geliyor ve yak1 ile ucuna rj45 çakılıp direk modeme giriyor. Yani arada ankastre ve telefon bağlantısı gibi ekler yok

TurkNet in sorgusunu esas alın ilk görselde ki sorgu sonucu hattın maksimum hızını gösteriyor TurkNet in verdiği sonuç gerçeğe daha yakın. Paketiniz 75 ise tekrar 75 tanımı yaptırıp modemin üzerinde kararlılık ayarı mevcut ise kendiniz snr yi yükseltip ideal hızı kendiniz ayarlayabilirsiniz

TurkNet’te ev telefonu ile sorgulayınca farklı çıkıyor aynı daireyi sorgulayınca farklı çıkıyor.

Tüm İSS’ler aynı sorgu metriği çalıştırarak sizlere ulaşabileceğiniz hızları sunuyor.

Sadece farklılıklar şu sebeple çıkabilir;

Bazı durumlarda altyapı sorgunuzu ev telefonunuz üzerinden yapmaya çalıştığınız zaman farklı gösterebilir. Bu ise size tanımlanan XDSL numarası ile doğru alakalıdır.

1 Beğeni