Internet 2 dakikada bir kopuyor

iyi günler. 1.5 aydır internetimde sürekli bir kopma meydana geliyor 2 dakikada bir kopma. komple kablo bağlantımı yenilettim düzelmedi modem sorunlu olabilir diye yeni sıfır modem aldım fakat sorunum halen devam etmekte.Türk nete destek kaydını olusturdum bırkac kez turk telekom ekıbı gelıyor bına giriş kutusuna bakıyorlar sorun yok diyorlar sonra gelen mesajlarda ise en. acil çözüm istiyorum

Merhaba, hat değerlerini ve modem marka/model öğrenebilir miyim?


Tenda 305 marka modem yeni

Dsl prizi ve splitter özellikle ek var ise kaldırın kopmaya sebebiyet verebiliyor. SNR değerinizi temsilciden yükseltilmesini(mevcut hızınızın düşürülmesi) isteyin veya modemden SNR ayarlamasını 11dB yapar mısın?

Bina girisindeki kutudan eve cat 6 cektirdim sadece o cat 6 ya ek var dsl girisi icin baska ek yok snr degerlerim yuksekmi dusukmu acaba ?

SNR düşük ve yükseltmeniz gerekiyor. Ek kablosunu kaldırım eğer Cat6’nın mesafesi yetiyorsa ucuna rj11 jak çakıp xDSL girişine sokun veya ek olan kısmı YAK1 ile yenileyin.

Bunu denerim fakat 2 seneye yakin ek ile kullandim kopma falan olmamisti. İnternet hizimi nasil dusurtturebilirim peki

Eğer sorun oradan kaynaklı ise olacağı varmış. :slight_smile:

Yukarı da SNR ile ilgili belirttim.

Tamam eve gecince deneyecem

modem de snr ayar yeri yok sanırsam

SNR ayarı bulunmuyorsa TurkNet TurkNet Online İşlem Merkezi’den destek kaydı açıp hızınızın düşürülmesini isteyebilirsiniz. SNR değeriniz sıkıntı yapıyor yüksek ihtimalle. Stabil bir internet kullanımı İçin SNR değerinizin 10.0 db ve üzeri olması daha iyi olacaktır.

Suan bir destek kaydim devam ediyor kontrol yapiliyor diyor o bitsin eger duzelmezse söylediginiz gibi yapacam insallah duzelir

1 Beğeni

18 saat sonunda konu otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.