İnegöl'e Müjdeli Haber

Bugün, TT ekipleriyle karşılaştım ve konuşma fırsatı bulduk. Konuştuğumuzda konu Fiber’e geldi. Dedik var mı bir planlama falan diye. Planlama var olduğunu duyduk bu sene içerisinde gelebiliceğini söylediler. Bi heyecanlanmadık değil. En kısa sürede getirmeye çalışcaz dediler çalışmalar sürüyor dedi. Bakalım gelicek mi şehirimize :slight_smile:

Sadece kendi abonelerinin evlerine mi acaba planlama düşünüyorlar.
İlla operatör firmayımı değiştirmek lazım TT fiber talep etmek için?

Fark etmiyor, bütün mahallere vericeklerini söylediler. TurkNet üzerinden fiber geldikten sonra talep edersenüz geçiş yaprsınız.

1 Beğeni

Güzel haber sonuçlandı! Türk Telekom dün ve bugün çalışmalara başladı. Fotoğraf maalesef çekemedim. Yarın dışarı çıktığımda yeniden yakalarsam fotoğraf çekiceğim. Kendi kapaklarını açarak turuncu kablo döşeniyordu. xDSL olmayacağını biliyorum. Çünkü zaten halihazırda orada aynısı var. Fiber kablo döşendiğinden eminim. Şuanda aktif olarak gördüğüm. Atatürk Bulvarı ve Mahmut Esat Bey Caddesine yapılıyor.

TT gene bir tık dolandırdı gibi birşey. 2 caddeye santral kutusuna kadar fiber getirdiler fakaat tabikide ne gördük bilin bakalım. Tabikide binalara gri kablo veriyorlar. DSL kablosu olduğunu gördüm. Galiba bütün mahallelerin kablolarını yenilicekler anladığım kadarıyla.

TT ile hizmette sınır yok, asrın teknolojisi VDSL ile saniyede 100 milyon bite varan hızlarda internet kullanacaksınız, hem de tek kablo ile hem internet hem de ev telefonu hizmeti alacaksınız, ev telefonu teknolojisi halen diğer ülkelerde aşırı pahalıyken sizler tüm dünyayi dakikası 15 liradan arayacaksınız :smiley:

Şaşırmıyoruz ki. Herifler bildiğiniz birşey geçiyorda yazmayayım hiç :smiley:

Şöyle birşey gördüm. Bazı binaların dışına sarı Türk Telekom Optik Kablo konmuş. Yollar TT kapağından kazılıp boru konmuş. Sizce ne oluyor tahmini olan?

Alt yapı çekiliyor işte. Yakın bi zamanda size de gelebilir. Planlanan apartmanlara kutu konulup, sinyal verilecek.

Hmm, desenize TT fiber vericek diye :smiley:

Türk Telekom fiber altyapıyı getiriyor fakat @TurkNet 100Mbps kadar hız verebiliyor. Gelse bile TurkNet kullananların işine yaramıyor. 10 kat hızlı internet için TurkNet’i bırakmak durumunda kalıyoruz. İsteseler Türk Telekom FTTH altyapısında 1000Mbps açabiliyorlar. Test amaçlı diye çekilen YouTube videolarında TurkNet Türk Telekom altapısında 1000Mbps’i kullandırıyor.

Ya şuan zaten 100 Mbps fiber yeter bana. Fiber altyapı başladıktan sonra zaten yavaştan TurkNet getirmeye başlar

Size yeter benim gibilere yetmez. Oyunlar 180GB-200GB olmuş. Yeri gelince modemimi uzaktan depolama olarakta kullanıyorum.

Çoğu binaya fiber cam kablo kondu. Türk Telekomda çalışan bir abiyi aradık sorduk. Dedi biz bakır yapıyoruz dedi ama o ekip kutu hazırlıyordu dedi. Kutu takacaklar dedi o kablolara. Büyük ihtimalle fiber gelicek. Santral kutusu benim direk mahallemde. Sizce banada gelir mi?

Güncel haber; TT ekibiyle görüştüm. Fiber altyapıya başlandığını ve ilk olarak benim mahalleme gelebiliceğini öğrendim. Şimdiden inşallah hayırlısı olur. İnegöl’de artık Fiberli.

Geliyor yavaştan saha dolabı geldi

bizim mahalleye gelene kadar yıllar geçer senin şansın varmış :smiley: