İkinci modemden maksimum 94mbps alabiliyorum

Merhabalar, bugün itibarıyla evimize Fiber internet geldi ve kullanmaya başladım. Kablosuz olarak 100mbps’nin üstünde hız alabiliyorum (110~115). Evimiz dublex olduğundan üst katta daha önce TT aboneliğimden kalan router’ı sinyal arttırıcı olarak kullanıyordum.

2.modem ile ana modem birbirine ethernet ile bağlı. Masaüstü bilgisayarımda 2. modeme ethernet ile bağlı ancak hız testi yaptığımda maksimum 94mbps alabiliyorum üstüne çıkmıyor. Ana modemden gelen etherneti pc’ye takarsam 110’u görüyorum ama 2. modemden pc’ye taktığımda 94’ü geçmiyor. Bunun için ne yapabilirim?

Ana (1.) modem = TP-Link AX1800
2. Modem = TP-Link AC1200

@lettoozan Selamlar, yaşadığınız durumla ilgili Online İşlemler üzerinden kayıt açabilir misiniz? Ekiplerimiz detaylı kontrol ederek size dönüş sağlasınlar :pray:

Kullandığınız ethernet kablosu 8 telli değil de 4 telli ise 100 Mbit teorik hızda çalışır, 100 Mbit teorik hızın da gerçek hayatta maksimum hızı 94 Mbit’tir.
94 MBit’ten daha yüksek hızı almanız için hem ana cihaz 1000 Mbit portlu, hem ikinci cihaz 1000 Mbit portlu, hem de ethernet kablonuz 8 telli olan Cat 5e Cat6 gibi kablolar kullanmanız gerekiyor.

Sanırsam 2. modem (AC 1200) gigabit portlu değil. Elimde 2 adet cat6 ve 1 adet cat5E var hepsi ile denedim ancak sonuç değişmedi.

LAN portları gigabit değilse WAN portunu deneyin, eğer o gigabit ise WAN üzerinden statik ip bağlantısı ile belki yüksek hızda bağlantı kurabilirsiniz.

WAN portunu, ana modemden gelen ethernet kablosunu taktığım için kullanamam. Çalışma modunu Ethernet yaptığımda interneti sadece WAN portundan alıyor.

1 Beğeni

:smiley: mm anladım, o zaman size gigabit bir yönlendirici yolu gözüktü :smiley:

1 Beğeni

Öneriniz var mı?
Gigabit ethernet portu olan ve TP-Link marka bir yönlendirici.

@ tnetwork @ moderators

  1. Modemi kullanış amacım ekran görüntüsündeki gibi olacak. Ana modem, 2. modem’e ethernet ile bağlı olacak. 2. modem, hem kablolu hem kablosuz internet sağlayabilecek. Ana modem de kablolu ve kablosuz internet sağlayabilecek.

Belki PC’yi ana modeme bağlayabilirim. Bu sayede 2. modem sadece kablosuz ağlar için çalışabilir.

  1. Modem’in ethernet portunun 100mbps üstü vermesi 1. öncelik.

Router gigabit destekli nasıl oluyorsa 100 geçmiyor.
TP link wifi ile bağlandığında 100 geçiyor mu

TP link’i boşverin, Keenetic alın bence.
Wifi 6 isterseniz

Wifi 5 isterseniz

Wifi ile bağlandığımda 115mbps’yi gördüm ama ethernet ile bağlanırsam 94’ü geçmiyor.

Ana modemden gelen etherneti doğrudan PC’ye takarsam kablosuzda olduğu gibi 110 civarlarını görüyorum. Ama 2. modemden bağlantı yapınca 94 kilit.

Tp link wifisi 100 veriyor ordan kabloyla bağladığında 100 geçmiyor. Pc ile modem arasında kablo sorunlu

Ana modem ile tp link arasındaki kabloyu alıp pc ile tp link koyunca resimdeki 100 1000 oluyor mu

1000 olup olmadığına bakmadım ama ana modemden (tp-link ax1800) gelen etherneti doğrudan pc’ye takarsam 110’u görüyorum. Ama ikinci modemden pc’ye bağlanırsam 94 kilit.

Ana modemi değiştirmeyi düşünmüyorum gayet güzel bir modem/router. Zaten TT ekipleri modemi, wifi ismini ve şifresini değiştirmeyin diye uyardı. Bağlantıda sorun yaşarsınız dediler. Daha önce internette okumuştum bu tarz haberleri. Sanırsam arka planda modemler ile ilgili ayarlar falan var.

İkinci modem için de bu kadar yüksek fiyatlı ve özellikli bir cihaza pek ihtiyacım yok. Sonuçta maksimum 4 adet telefon (belki 1 laptop) kablosuz bağlanacak. Bunun dışında sürekli olarak bir masaüstü pc kablolu bağlı kalacak. Bu sebeple ethernet portunun yüksek mbps’leri destekliyor olmasını ve internetin çekmediği yerlerde 2. modem’e bağlanarak internete erişebilmeyi istiyorum.

Belki şu yöntemi kullanabilirim →
Ana modemden masaüstüne ethernet çekebilirim (zaten çekili / ikinci modem pc’nin yanında). Üst kat’a prize takılan sinyal arttırıcılardan veya router alabilirim.

AX1800 dediğin hangi modeli Mesh özellikliyse Ağ genişleticiyide mesh sistem alırız kopmadan gezerksin. Baya pahalıymış 1500 tl de

1 Beğeni

Daha iyi anlaşılması için, yaşadığım sorun ve kullanımım fotoğraftaki gibi.

Söylediğimin üstünde bir tane rj45 gigabit portu var. Pc bağlarsın alt kattaki modeme wifi yoluyla bağlanır ve aradaki kabloyu almış olursun. Başka bir yere bağlayacaksan çoklu port olanı almak lazım. :smirk:

Ax1800 dediğin modemin arka etiketinde ax20 mi yazıyor. Mesh sistemi yoksa mesh almak gereksiz olur.

Bütün evim tp link kaynıyor hiç sorun yaşamadım. Tp link modemi var yanına tp link gider. Hepsini değiştirmek yerine.