İç tesisatta sorununuz olabilir?

Merhaba. internet hızım 2 gün önce birden bire %50 azaldı. sorun kendiliğinden geçmeyince desteğe mesaj attım. Bir gün sonra tt ekiplerini gönderip binaya kadar olan hattı kontrol etmişler sorun yok vdsl 70mbps ye kadar alınabilir demişler. destekteki arkadaşta bana iç hattınızda problem var 300tl destek ekipleri için kablo yenileme içinde 1metre 7 8 tl olarak sorunu çözebiliriz dediler.
not:
2 yıldır hiç bir problem yaşamadım.
upload hızımda bir azalma yok.
tam 8mbps indirirken şuan tam 4mbps hızım var.

  1. iç tesishat bir anda nasıl tam %50 bozulur?
  2. 300tl + 250tl (30mt kablo) dolandırılıyor olabilir miyim Hızı kendilerinin azattlıgını düşünüyorum? bir kere başıma geldi desteğe yazdım 32 olan hızım 65’e kendiliğinden yükseltildi.
  3. iç tesishatımın bozulduğunu kendim anlayabilir miyim?
  4. zamanında kurulum ekiplerine kablomu komple değiştirin tesishatta sorun istemiyorum demiştim. kurulumda neden tesishat yenileme hizmeti sunulmuyor?
  5. aboneliğimi iptal etmeli miyim?

@hky4wzwy7 hat değerlerinizi atın bakalım bide kabloyu değişmeden önce ekleri kontrol edin yada ankastreden direk bi bağlantı yapıp bakın.

Modemi bina girişinde ki ankastreye bağlayarak değerlere bakarsınız. Daha sonra daire içinde ki değerler ile karşılaştırırsınız. Arada bariz fark varsa iç tesisat problemi olabilir.

Selamlar @hky4wzwy7, bakır altyapı zamanla oksitlenmeye bağlı yıpranabiliyor. Yerinde Destek hizmetinin fiyatı konusunda endişe duyuyorsanız bir elektrikçi yardımıyla da tesisatınızı yenileyebilirsiniz.

Downstream:
relative capacity occupation: 100%
noise margin downstream: 8.2 dB
output power upstream: 8.9 dbm
attenuation downstream: 7.3 dB

Bakın bu son derece kötü bir iç tesishat biliyorum. 1 gün önce destek kaydındaki arkadaşa iç tesishat bir günde tam %50 arızalanmaz siz bişey yaptınız biraz tartıştıktan sonra ya o internetimi düzeltirsiniz yada abonelik iptal işlemlerini başlatın dedim. 24 saat geçmedi eski hızına tekrar yükseldi. ne işler çevirdiler bilmiyorum ama tesishat yenileme için 300tl ve kablo ücreti metre başına 7-8 tl istendi. nerden baksanız 500 tl verecektim eger kabul etseydim. İnşallah aklımdan geçen şeyleri yapmıyordur bu firma. Cidden ucuz hızlı kaliteli bir hizmeti var 2 yıldır kullanıyorum. Ama bu olay çok üzdü. konuyu kapatabilirsiniz düzeldi.

Tekrar selamlar @hky4wzwy7, altyapı hızınızın yükselmesi kötü bir altyapı nedeniyle kopma sorununu beraberinde getirir. Sorunsuz bir hizmet kullanmanız dileğiyle. Sorunun çözülmesine sevindim.