İç tesisatım kötü durumda mı?

Arkadaşlar öncelikle iyi akşamlar. Yaklaşık 15 gün önce TurkNet Özgür İletişim Ekstra 50Mbps paketine geçiş yaptım, ama hızımda artma yerine azalma oldu. Download sabit 35 te kaldı ama upload garip bir şekilde 4Mbps den 1Mbps’ye düştü ve sürekli internetimde kopmalar yaşıyorum. Destek kaydı oluşturdum, 2 defa TürkTelekom çalışanları gelip kontrol ettiler ve en sonunda iç tesisatta arıza olduğunu söylediler, pek bu tarz durumlardan anlamadığım için sizlere sormak istedim.

telekom2

1 Beğeni

Değerlere göre evet iç tesisat arızalı. Daire içinde modeme gelen kabloda ek, splitter vs. varsa kaldırıp deneyin. Yoksa bina içi tesisatı değiştirmeniz gerekiyor.

2 Beğeni

Hocam splitter vs. kullanmıyorum, daire içerisinde ek var mı tam olarak bilmiyorum. TürkTelekom çalışanlar tekrar geleceklerini söylediler. TürkTelekom çalışanları tesisat çekebiliyor mu? Elektrikçi çağırıp ona mı yaptırmam gerekiyor?

1 Beğeni

Kayıt oluşturup yerinde destek talep edebilirsiniz. Metre başına 3.5TL ücret + 99TL alınır. Kaliteli bir kablo alıp elektrikçiye de çektirebilirsiniz. Kabloyu da Nexans Cat6 tavsiye ederim.

2 Beğeni

İlginiz ve alakanızdan dolayı çok teşekkür ederim. Tavsiyelerinizi dikkate alacağım.

2 Beğeni

Telekom ekiplerinin çalışması sonrası tekrar buradan bilgilendirme yaparsanız sevinirim.

Arkadaşlar biraz önce yeni bir bildirim aldım. Bildirim şu şekilde;

telekom

Bu ne demek? Şimdi sorun bende mi, onlar da mı?

1 Beğeni

Sorun altyapıda. Kablo veya dolaplarda fiziksel sorun bulunmuş. Onarım ekibine aktarılmış.

Hocam öyle birşeyin içersine düştüm ki gerçekten garip. Bu gün TT tekrar yanıt yolladı sorun bizde değil dedi. Gittim yeni tesisat çektirdim sorun çözüldü, ama şuan da TurkNet 50Mbps yollamıyor.

gerçekten garip

1 Beğeni

Upload tarafında ki zayıflama hâlâ çok yüksek görünüyor.

1 Beğeni

Hocam elimden gelen her şeyi yaptım, sıfırdan cat6 kablo çektim. En fazla bu kadar düzeldi. Saha dolabına olan uzaklığım biraz fazla, bununla alakalı olabilir mi? Yoksa binaya gelen kablolar tamamen patates mi olmuş ?

Uzak mesafede download tarafının da düşmesi gerekridi mantıken ama anlayamadım maalesef…:pleading_face::thinking:

1 Beğeni

Gönül isterdi ki 100/100 simetrik internet olsun, buna da şükür.

1 Beğeni