İç Tesisat Sorunu

Oturduğum daire çatı katı dubleks ve internet tesisatı bulunmuyor. Dairenin girişinde fiber internet kablosu var ancak hem altyapı sorgulaması yaptığımda hem de gelen ekiplerce kablonun aktif olmadığı elektrikçi desteği almam gerektiği söylendi. Elektrikçiler de dairenin girişindeki kabloyu eve çekebileceklerini söylüyorlar. 1 aya yakın bu sorunla uğraşıyorum. Net olarak ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olabilir misiniz ?

Altyapı sorgusunda herhangi bir altyapı türü görünmüyor ise bağlı bulunduğunuz Telekom müdürlüğüne gidip gerekli bilgiyi alabilir adresiniz sistemde kayıtlı değilse ekletebilirsiniz.

Bina sakinleri benim de daireme gelen aynı kablo vasıtasıyla interneti kullanıyor. Ancak gelen ekip kablonun aktif olmadığını söylüyor.

Altyapı sorgusunda apartmanda herhangi bir daire için altyapı çıkmıyor ise önceki yanıtta dediğim işlemleri yapmanız gerekiyor diye biliyorum. Apartmanda tüm dairelere yetecek kablo ve boşta port varsa boş veya kullanılmayan daire üzerinden başvuruyu yapıp daireye kadar olan kabloyu kendiniz veya bir elektrikçi yardımı ile çektirebilirsiniz.

Altyapı sorgusunda Vdsl çıkıyor dairede kablo da var ama 3 haftadır başvurum bi sonuca ulaşmadı

Sorguladığında VDSL çıkıyorsa aktif edilmemiştir Fiber, gidip telekom müdürlüğünden halledebilirsin dilekçe vererek.

Diğer bina sakinleri aynı kabloyla interneti kullanıyorlar

Sorgulama ekranında kendi dairenimi seçiyorsun? Kendininkini seçiyorsan birde öbür daireleri seç bi öyle dene onlarda Fiber diye gözüküyorsa bildirebilirmisin?

Şimdi kontrol ettim onlarda fiber gözüküyor bende vdsl

Başka katlarda fiber ise

Güncelleme yapıldıktan sonra kabloyu TT ekibi tarafından çekilmektedir.

Tamam, senin dairene gelen aktif olmamış, Müdürlüğe gidip veya Twitterden özel yoluyla iletişime geçersen yardımcı olabilirim aktif ettirmek için.