İç Tesisat Sorunu

Geçen gün itibariyle 35 mpbs olan paketimi 75e yükselterek yalın İnternete geçiş yaptım. Fakat internetim gitti. Dsl ışığı yanmıyor. Teknik talebe istinaden Telekom dan arkadaş geldi. Bina girişine kadar internette sıkıntı olmadığını iç tesisatımı yenilemem gerektiğini söyledi. 1 gün öncesine kadar İnterneti sorunsuz kullanırken şimdi neden iç tesisat sıkıntısı oluştu anlamadım. Eski pakete geçsem düzelir mi? Elektrikçi çağırıp yeni tesisat çektirsem düzelir mi ve ne kadar tutar? Cat5/6 ne çektirmek gerekiyor?

Mesafe çok uzak ve ankastre ulaşılamaz bir yerde değilse cat6 kablo ve yak1 konnektör alıp bir pense ile kendinizde yapabilirsiniz bu işi.Sadece kablo masrafı çıkar

Binanızdaki iç tesisat 75 mbps’yi destekliyor fakat kablolarınız desteklemiyor.

Büyük ihtimalle bina eski ve kablolar yıprandığı için 75 mbps’yi alamıyorsunuz.

İnternetinizi 35 mbps’ye geri çekerseniz sorun düzelecektir fakat binanızdaki tesisatı yenilerseniz 75 mbps’yi görebileceksiniz.

Binanızdaki tesisatı Cat 6 ile yenilemenizi önerebilirim stabilite açısından.

1 Beğeni

Selam, Akkaya22 hoş geldin!

Hayla DSL ışığı yanmıyorsa ankastrede ki bağlantınızı ve ek yerlerini kontrol edin. Santral, Saha dolabı bağlantıları kontrol edilebilir veya sinyal kesilmiş olabilir farklı (pasif) bir porta atanarak.


Hat değerlerinizi görebilir miyiz yakın bir zamana ait veya DSL ışığı sorununuz çözüldüyse modem değerlerinden görebiliriz?

1 Beğeni

Dsl ışığı yanmış kendiliğinden fakat hız olarak 55-60ları görüyordum minumum şuan 30dan yukarı çıkmıyor.

1 Beğeni

hat zayıflaman fazla

Cat6 kablo alırsanız elektrikçiden almayın. Çünkü x4 katı fiyat çekenleri gördüm. Mesafeyi ölçüp internetten alın.

Cat6 kablo alsam kendim çekebilir miyim eve bu durumda hat zayıflaması düşer mi

Cat6 kabloyu kendiniz alıp bir elektrikçi yardımıyla apartmana bağlatmanızı öneriyorum eğer eliniz bu işlere yatkın değilse.

Portsal bir durum gibi. Şunları deneyin:
Hat zayıflaman fazla ve simetrik diyebilirim. Ankastre bağlantılarını ve kablonu kontrol ettir eğer kablon da problem varsa CAT6 23AWG Nexans, Erse, Reçber markalı kablo kullanın eğer bağlantınız da oksitlenme, gevşeme gibi unsurlar var ise yenileyin veya kablonuzda ki diğer 2 damarı kullanın. Ek, dsl prizi, splitter var ise kullanmayın/yenileyin.
Not: Ankastre bağlantısı ve eklere YAK1 kullanın.
Yerinde destek ekiplerini talep edebilirsiniz iç hattınız da sorun varsa 109TL karşılığında sorununuz çözümlenecektir eğer iç hattınız da bir problem yoksa 109TL ücret yansıtılmayacaktır. (kablo kullanılacaksa ek ücret çıkacaktır)

1 Beğeni