İç tesisat sorunu

Dostlar ben TurkNet 'e ilk girdiğim zamanlar 75mblik altyapımla +70mb hızlar alabiliyordum fakat bu hız yavaş yavaş düşmeye başladı 40 ile 50mb arası almaya başlamıştı bende madem 75mb alamiyorum 35mb paketine geciyim demiştim lakin 1hafta önce zam olayını duyduktan sonra tekrar 75mb gecmek istedim yine internet hızım 35 ile 45 arası gidip geliyor modem arayüzdeki bilgiler bu şekilde ne yapmam gerekli elektrikci cağırıp yeniden hatmı cekmek lazım bu durumda ?


TT ekipleri muşteri kaynakli ariza raporu tutmuşlar değerlerim bu şekilde ne yapmam gerekli

Altyapi sorgulatmamda böyle gösteriyor.

Sinyal zayıflamanız biraz yüksek ankastreye modemi direkt bağlayıp ölçme imkanınız varsa ya da ankastreden gelen kabloyu eksiz bir şekilde yenileyerek net durumu öğrenebilirsiniz. Eğer kullandığınız bir splitter varsa önce onu çıkarıpta kapasiteyi kontrol edebilirsiniz splitter sorun çıkarıyor olmadığına emin olmak için

Hayir splintter kullanmiyorum dsl kablosu duvardan direk modeme bağli. En kötü ihtimalle bi elektrikci ile yeni kablo cekmek olucak anladiğim kadariyla cünkü ankastreye modemi nasil bağlayip alicağim hiza nasil bakicağim hakkimda pek bi fikrim yok.

Ankastreden gelen 2 tane kabloya Rj11 çakıp ardından modeme bağlarsanız test edebilirsiniz. İşlem bittikten sonra Rj11 li kısmı çıkartıp kabloyu eski haline getirebilirsiniz.

1 Beğeni

Binayla beraber eskimeye durmuş bir kablo sanırım bu. Altyapı sorgulamalarını gibirnet,millenicom vs sitelerden de yapın ve bu 80 mbps olayını netleştirin. Duruma göre yeni bir cat5e yada cat6a kablolardan birini çekmeniz en iyisi olacaktır

1 Beğeni