İç tesisat sıfırdan kablo çektim ama değerlerim hala kötü

Öncelikler merhaba,

Cuma günü tüm gün boyu internetim kullanılmaz haldeydi, iç tesisatımın iyi olmadığını biliyordum ve hep yeniletmek için erteledim. Cuma gününden başlayan hat kopmaları Cumartesi günüde devam etti ve bende internetten bir usta ile anlaşarak problemimi anlattım.

Bana tek parça halinde kablo bölünmeden cat6 çekelim dedi. Bende tamam dedim. Ankastreden evimdeki odamdaki modeme kadar tek parça şeklinde kablo çekip uçların bağlantısı yapıldı.

Sizlere kronolojik şekilde hat değerlerimi atıyorum.

Cat 6 çektirdikten sonra kesintilerim gitti fakat hat değerlerim ilk bağlatığım güne bile gelmedi.

Evim 18 senelik. Yeni bağlanan kablonun evimdeki kablodan çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. Fakat aklım almıyor. Şuan tek düşüncem ankastrede bir problem olduğu.

Sizce sorun nerededir?

Resimleri yeni üye olduğum için yükleyemedim. İlk üye olduğumda hat değerlerim.

Beni kanser eden 2 gün önce olan hat değerlerim…

++ Üst komşum akrabam TurkNet bağladık 3 gün önce. Şuan 34.99 indirme 5.99 yükleme değerlerini alabiliyor evimizin çöp tesisatı ile.

Portunuz arızalı olabilir yada ankastre kutusundaki girişiniz arızalı olabilir online işlemler üzerinden arıza kaydı oluşturun tt ekipleri gelip kontrol etsinler hat zayıflamanız çok yüksek cat6 çekmenize rağmen zayıflama azalmamış aksine artmış arıza kaydı oluşturun ekipler kontrol etsinler

1 Beğeni

Arıza kaydı oluşturuldu inceleme başlatıldı. Acaba daha önce başına gelen var mı diye konu açtım. Gelmemişsede ileride birisinin gelir belki süreci buraya aktaracağım.

merhaba, benim evim de 15 yıllık acaba o zaman döşenen kablolar eski olabilir mi bu değerler normal mi ? bilgi

Zayıflama çok yüksek normal değil upload zayıflaması yok gözüküyor ankastreden ölçüm yapıp bakın değerler düzelir ise tesisatı yenilersiniz

Tesisatım zaten yeni…

Doğalgaz borusundan gönderdik hocam. Tek parça halinde. Modemden - Ankastreye

O zaman saha dolabına çok uzaksın yada dış tesisatta arıza var

Türktelekom ekipleri bizlik arıza yok diyor. Portumda arıza var az önce alt komşuma indim tesisatı birlikte yenilettik. Tüm değerleri çok güzel bir şekilde geliyor. Upload hat zayıflatması 0.1 efsaneydi. Benim patates ama :smiley:. TurkNet Online İşlem Merkezi Den cevap alamıyorum yok mu portumu kontrole gelebilecek bir ekip lütfen yardım edin. TurkNet Online İşlem Merkezi bana vae ye geç diyor… Ama sorun portta geçsem bile yine sorun devam edecek. LÜTFEN PORTUMU DEĞİŞTİRİN

Destek kaydı açıp VAE geçiş talebi isteyin, şuan YAPA’dasınız.

Yapa da ise vae geçmesi farketmiyecek. Yapada port arızasını sanırsam TurkNet bakıyor. Ama emin değilim. Ölçümü ankastreye yapılması gerekiyor. Tesisat kontrol edilmeli tek tel köpük olabilir. Çekilen kablonun renkleri değiştirip deneyip sonra porta bakılmalı.

İç tesisatlık pek bir durum yok. YAPA mesafesinden kaynaklı hat zayıflaması mevcut. SNR’lar çok düşük. Geçin VAE’ye kurtulun. Eziyet çekiyorsunuz boş yere.

Merhaba arkadaşlar. Teknik ekip geldi inceleme yaptılar kablolamada bir problem yok her şey sağlam. VAE Geçiş işlemini başlatacağım. Tek sorun yapada. İyi günler gelişmeleri aktaracağım.

1 Beğeni

Sonuç = Cat6 çekildi. Yapadan Vae geçildi. Paket yükseltildi. Son durum. Hızım güzel şuan memnunum.

2 Beğeni

Hayırlı olsun :+1: :+1:

1 Beğeni

Teşekkürler hocam :blush: :blush: :blush:

download ve uploadı buradaki değerler kadar alabiliyor musunuz ?