Huawei HG658 V2 Kopma sorunu

Merhabalar uzun bir süredir internetimi sorunsuz bir şekilde kullanırken son zamanlar da can sıkıcı kopmalar yaşamaya başladım. Bazen bağlantı hemen geliyor bazen ise dakikalar sonra arıza kaydı oluşturduğumda ise tt ekipleri sahada kontroller sağlandı hattınızda problem yok modem kaynaklı olabilir diyorlar. Modem değerlerini okumayı bilmediğim için yardımlarınızı bekliyorum.
Huawei HG658 V2

1 Beğeni

Merhaba, Her hangi bir fiziksel/yazılımsal değişiklik yaptınız mı hizmetinizde? Ek, dsl prizi, splitter kullanmayın/yenileyin. CRC/FEC (HATA) birikimini görebilir miyim?
Farklı bir modem ile hizmetinizi kullanmayı denediniz mi?

1 Beğeni

İlk olarak 1 ay önce bu sorunlar başladığında tt ekipleri iç tesisat arızalı gibi söylemlerde bulunurken gittim bakır oranı yüksek nexans cat6 kablo ile tüm tesisatımı değiştirdim ve akabinde 2 hafta kadar hiçbir sorun yaşamadım fakat bir kaç gün önce yine hatalar baş göstermeye başladı. Tesisatımda dsl prizi/splitter vs yok direk apartman girişindeki kutudan hiç ek olmadan evime kadar geliyor. Aklıma modem ısındığında vs acaba kendimi kapanıp açılıyor diye geliyor ama emin olamıyorum ayrıca modem ara yüzünde sistem log kısmı bir türlü açılmıyor. Yeni resetleme yaptım hala aynı. Şuan yeni bir cihaz almayı planlıyorum sonuçta bu modem de min. 5 yılı var ama ya yeni modem de aynı sorunlar ile karşılaşırsam diye endişeleniyorum . En son TurkNet ekipleri gelip inceleriz ama 108 TL gibi bir ücreti var dediler sanırım şuan onu yaptırmam daha mantıklı gibi

Belirttiğiniz üzere Modemde de ayriyetten bi kaç sorun da var ve üstelik 5 yıl gibi uzun süreli kullanım var, genel olarak o kadar kullanım tavsiye edilmiyor. Farklı bir modem ile hizmetinizi kullanmayı deneyin. modem de bir problem yok ise dış hat (saha dolabı/ek/port) kaynaklı bir CRC üretimi sorunu olabilir. Ankastre girişinde ki bağlantıyı YAK1 ile bağlayın. TurkNet ekiplerinden destek alabilirsiniz. Sorununuz gelen ekiplerin halin de düzelmez ise alınan ücretin iadesi hakkın da destek kaydı oluşturarak temsilciye belirtebilirsin. Sorun teşhisi iç hattınız da olmadığına dair bildirilirse sizden maddi ücret alınmaz.

Teşekkür ederim cevaplarınız için ilk önce ekiplerden destek alıp devam edeyim iyi akşamlar.

Rica eder, iyi akşamlar dilerim. :wave:

2 Beğeni

Merhaba acaba sorununuzu halledebildinizmi bende aynı sıkintıyı yaşıyorum eve gelen kablomu nexxan la degistim sizinde soylediginiz gibi 2 hafta hic sorun yasamadım ama şimdi surekli kopmalar oluyor bende aynı modemi kullanıyorum yardımci olursanız çok sevinirim

Aynı modemi kullanıyorum kopma sorunu yaşamıyorum.Yakınınızdaki birinin modemini alıp öyle deneyin bir de.

Dsl bilginizi paylasabilirmisiniz acaba benim hat zayıflama fazla çıkıyo

Saha dolabına mesafeniz nedir?

Sorunumu bakır iletkenliği yüksek kablo(İlk bu yöntemi denedim) ve modem değiştirerek çözdüm ve şuan alabildiğim maksimum hızı stabil bir şekilde alabiliyorum.

Benimde modemde mi sikintı var acaba bende nexxan cat6 kablo cektim ankastreden direkt modeme geliyor siz hangi modemi aldınız acaba markası nedir

Benim degerler bu sekilde

Keenetic Omni marka modem aldım ve son derece memnunum.

Bende aynı sorunu yaşıyorum ve modem değerlerim bunlar. Anlayan biri bakabilir mi

3 dkda 3000 e yakın crc hatası normal değil.Ya hız düşürülüp snr yükseltilecek ve crc hatasının olup olmamasına bakılacak ya da arıza kaydı açıp portunuz da ve bağlantınızda TT kaynakli sorun yoksa elektrikçi çağırıp bina içi kutudan daireye kadar cat6 kablo çektirmek.Tabi kullandığınız modem ve yazılımı da bu crc hatalarına sebep olabiliyor.

Hat zayıflaması o kadar yüksek değil kontrol edin demene gerek yok superonline modemi stabildir aslında iş yerinde kullamıyorum. Modem sınırı kaldırmıyor da olabilir.

Bazı modemler belli bir snr den sonra bağlantıyı kesiyor.
Örneğin: tp link vx1800 gibi 15 snr den sonra koparıyordu ve tekrardan başlıyordu. Denemeden bilemeyiz.

1 Beğeni

Bina içinden daireye kadar cat6 kablo çektirecem. Önerdiğiniz kablo var mı

Ugreen CAT6 kablo tercih edebilirsin gayet kalitelidir.

Yıllardır önerdiğim kablo

1 Beğeni