Hizmet nakli nedeni ile modem iadesi

Hizmet nakli nedeni ile modemimi iade edeceğim. Birinci sorum modemin kutusunu bulamıyorum, bir sorun olur mu iade sürecinde? İkinci sorum Türk Telekom görevlileri fiber bağlarken iptal ettiğinizde sadece modemi göndereceksiniz diğer ufak fiber dönüştürücü kutu evin sabit demirbaşı gibi kalacak demişti yanlış hatırlamıyorsam. Sadece modemi mi göndereceğim. Şimdiden teşekkür ederim

Cihazları ve adaptörleri geri vermen yetiyor. Küçük gponu iade istiyorlar.

Merhaba @omercmba ,

Hizmet nakil işlemlerin de size verilen Cihazlar ( Modem, ONT ve Adaptörler ) sizin tarafınızdan iade edilmesi gerekmektedir, iade edilmediği takdirde cihaz faturalandırılması yapılır.

Bahsetmiş olduğunuz küçük fiber dönüştürücü de iade edilmesi gerekiyor.

Gpon cihazının iade edilmesi bence hoş değil, Türk Telekom altyapı çekip zar zor getiriyor zaten Fiber’i, bir de onu iade edince tekrar gelip kurulması gerekiyor. Bıraksınlar işte onlar kurulduğu yerde kalsın hep, Routerlar değişebilir.

ONT ler neden evden çalınıyor?

Normalde öyle olması lazım ama interneti kapatığında ya da taşıdığında ONT’in sorumluluğundan çıkmış olursun ONT’ye bir şey olduğu zaman sorumlu kimseyi bulamazlar. Bu yüzden en mantıklı yol her kurulumda yenisini kurmak olacaktır zaten ONT olmasa bile kurulum ihtiyacı yine olacağından ekstra bir kurulum maliyeti oluşturmuyor.

ONT’den sorumlu kişi tapu sahibidir, Türk Telekom’un neredeyse tamamı TVF(Cumhurbaşkanlığı) ve Maliye Bakanlığına aittir ve Türk Telekom’a ait cihazlar kamu malıdır, daireye bırakılmış ONT cihazı da bu sebeple daire sahibi tarafından korunmalıdır.

Büyük ihtimalle toplanan ONT ler el altından satılıyor veya farkı altyapıda kullanılıyor. Farklı altyapıdan kullanıldığına dair bir kullanıcı fotoğraf atmıştı.

1 Beğeni

Farklı altyapı mı ? TTye ait ONT’nin SO’a ait altyapıda kullanılması gibi mi ?

Evet, inanmadım hatta fotoğraf attılar :smiley:

1 Beğeni

Herhalde firmalar arası yapılmış anlaşmalar var cihazları ortak kullanmak için

İnterneti kuran kişiler özellikle sökmeyin diyor zaten OEM kutu içinde sabitleme parçaları var.

1 Beğeni