Hizmet İptal Modem ve Daire İçi ONT Cihazı İadesi

Merhaba, bugün hizmetimi iptal ettirdim. Daire içinde modem ve ONT cihazı var. Bu cihazları göndermesem sadece 296 TL olan bedel mi fatura edilecek bana?
Abone No: 2832457

Teşekkürler

Selamlar @cankarabulut, cihaz bedelleri olarak evet. Belirttiğiniz tutar tarafınızdan tahsil edilir.

1 Beğeni

Merhaba @alperenatici ilginiz ve cevabınız için çok teşekkür ederim. Bu 296 TL içine iki cihaz da dahil doğru mu?

Çünkü https://turk.net/destek/abonelik-islemleri-ve-teknik-destek/modemi-geri-gondermedigim-takdirde-ne-kadar-ucret-rayic-bedel-oderim bu sayfada ONT cihazı için de bir fiyat çıkıyor.

Doğru. Orada yazan fiyat, TurkNet GigaFiber altyapısı ile birlikte tahsis edilen ONT cihazının ücretini temsil ediyor. Siz yerel sağlayıcı fiber altyapısı üzerinden hizmet alıyorsunuz. Yerel sağlayıcı fiber altyapısı ile birlikte tarafınıza tahsis edilen cihazların rayic bedeli belirttiğim şekilde.

1 Beğeni

Merhaba tekrar,
Detaylı cevabınız için çok teşekkür ederim tekrar. Fazlaca açıklayıcı oldu.

BU ONT cihazı için yerel sağlayıcı bir ücret çıkartmıyor değil mi? Bu ilgili tutar ödendiğinde iki cihazı da kullanabilir oluyoruz.

1 Beğeni

Hayır, çıkartmıyor.


Evet, iki cihaz da sizin oluyor. Yanında @alperenatici 'nın bu engin bilgileri hediye :crazy_face:

2 Beğeni

Bu arada @alperenatici, ben o zaman sadece modemi göndermek ile sorumluyum olarak anladım. :slight_smile: ONT cihazını göndermiyorum ve modemi gönderiyorum, herhangi bir ücret çıkmıyor değil mi?

İade edecekseniz, her ikisini de etmeniz gerekiyor. Etmeyecekseniz her ikisi de sizde kalabilir. Yalnızca birini iade ederseniz 296 TL ücret yansıtılır.

ONT cihazı daireye ait, onu zaten iade etmemeniz gerekiyor. Aynı adreste tekrar internet aldığınızda otomatik olarak o cihazın seri numarasında aktif ediliyor. Fiber bağlantısı yapan ekip bunu özellikle söylemiş olması lazım çünkü bu sorun çok oluyor.

1 Beğeni

İki farklı görüş oldu :slight_smile: Sadece modemi iade edip 296 tl ücret ödemek garip. @Drahmizm İade edeceksiniz demişlerdi iptal olursa, onu hatırlıyorum sadece:) İade ederiz :slight_smile:

Bizim köyde geçen sene Fiber internet almıştım, daha sonra hattı komple iptal ettirdim ama ONT’yi sökmedim ve iade etmedim, sadece Router’ı iade ettim. Bu sene oraya internet başvurusu yapsam acaba uzaktan aktif etme şansları var mı ? Yer yazlık yer olduğu için kurulum ekiplerinin gelmesi 1 aydan fazla sürüyor ve onlar interneti kurana kadar bizim tatil bitmiş oluyor. Acaba orada takılı olan ONT şu an çalışıyor olabilir mi ? Kendi evimdeki pppoe bilgimle çalıştırma şansım olur mu ? Benim pppoe her yerde çalışıyor çünkü, oradaki ONT aktifse belki kendim çalıştırırım.

HGW ler zorunlu kiralanıyor HGW teslim etmeleri gerektiği için onaylayamazlar. İlerleyen zamanlarda bu zorunluğun kalkması bekleniyor, bu durum gerçekleşirse sizin dediğiniz gibi kurulumsuz aktif edilmesi mümkün. Normal şartlarda TT tarafından verilen her ONT dairede sabit kalması gerekiyor ancak bazı operatörlerin bu ONT leri müşterilerden toplayıp Telekom’a teslim etmedikleri ve kendi altyapılarında kullandıkları tespit edildi. Hangi operatör olduğunu buraya yazmayacağım ancak bizzat kullanıcı tarafından görsellerle ispatlandı.

Yani hocam, ONT cihazlarını aslında yerel sağlayıcıya vermeleri gerekiyor diyorsunuz. O zaman iade etmediğimizde faturalandırmayı da bunu yerel sağlayıcıya verip vermediklerini ispat edemeyeceğimiz için yapabiliyorlar :slight_smile:

Hayır ONT ler dairede sabit kalması gerekiyor çünkü adresin altyapısı olarak sisteme işleniyor. O adresten taşınsanız bile ONT dairede kalmalı, sadece HGW iade edilmeli. O adrese herhangi bir bağlantı talebi olduğunda kayıtlı olan ONT otomatik görünüyor ve hat ona atanıyor.

1 Beğeni