Hızımı 100 mbps yaptıramıyorum

2020 yılında hattımın 93.238 mbps kapasitesi olsa dahi bana bu hız sağlanıyordu. Şu an o eski modemim yok zyxel vmg8623 t50b var ve bu modemde gvector var. Dolayısıyla hattım 106 mbps kadar görebiliyor. Bana sağlanan hız ise 86 mbit. G vectorsüz modemde alabilirdim ama gittim turknetin önerdiği modemi aldım destek ekibi bana hız konusunda yardımcı olmuyor

Destek kayıt no : 42059989
Müşteri no : 1030050

DSLAM kilidine takılmış olabilir hattınız.

6 ay askere gittim geldim karşı binaya taşındık nakilden sonra durum bu. Altyapı sorgularında 75-80 civarı çıkıyor TurkNet beni aradığında bunu söylüyor ancak eskidende bu durum vardı ama dibine kadar hızı sağlıyorlardı

Eski adresimde 71mbps destekler görünüyordu tüm sitelerde fakat 100mbps kullanıyordum. Yeni adresimde fibernet görünüyordu ama gel görki eski adresimdekinden bile daha kötü bir vdsl varmış. Senin duruma gelecek olursak bölgede yeni aboneler, binada yeni aboneler, cihaza bağlı diğer abonelerin hızlarını yükseltmesi vs. zamanla hattının performasını düşürebilir. Örneğin, 85mbps destekleyen hattım yeni aboneler sebebiyle(telekoma göre) 75mbps’e düştü. Eski modemin nerede onunla deneyince nasıl çıkıyor?

Eskisini sattım geçen gün testimde 91 mbps görüyordu o modem aynı sinyal değerleri yine

SNR değeriniz 8.5 zaten alabileceğiniz en yüksek hızdasınız daha fazlasını size veremezler santral 8.2 olarak alıyor diye biliyorum minimum oradaki kapasite hızına takılmayın. Benim de kapasitem 115 gözüküyor ama en fazla 97.65 alabiliyorum çünkü SNR daha fazla düşmemesi gerekiyor.
Bu arada modemde var fakat santralde gvectoring destekli cihaz olduğunu hiç sanmıyorum :slight_smile:

image

Bahsettiğiniz zamandan bu zamana kadar bağlı olduğunuz dolaba veya santrale yeni aboneler eklenmiştir ve kapasite düşmüştür (kaldı ki hat değerlerinize göre maksimum alabileceği hızı almış modem) Bu yüzden bu normal bir durum.

Size şöyle söyleyeyim standart zyxel modemim 91 mbps kapasite gösterdi sonrasında zyxel vmg8623 t50b taktığımda gördüğünüz o 105 mbps hıza Gvector sayesinde ulaşabiliyor. Ayrıca bundan 10 ay önce modemime ulaşan son hızı mesela 92 mbpsyi hattıma tanımlatıp 7-8 snr ile kullanıyordum sorunsuz bir şekilde.

Bende aynı modemi kullanıyorum vmg8623-t50b ama bundan önceki modemimde de hat değerlerim aynıydı sorduğumda g vector etkin değil demişlerdi. Dediğim gibi hattınızın desteklediği en yüksek hızı kullanıyorsunuz gözüküyor. Çevrenizde internet bağlatan kişiler olursa ulaşılabilir hız düşüyor zamanında ben ulaşılabilirde 141 bile görmüştüm. Yine de bir deneyin belki kilit vardır siz bilirsiniz.

2 Beğeni

Durumun farkındayım sadece bu hızı alabileceğimi ya da bu hıza yakın bir değere ulaşabileceğimi düşünerek şansımı deniyorum istendiğinde yapılan işlemin ötelenmesi hiç hoş değil 86 mbps sabit turknetin kullanıcılarına sunduğu bir değer bir önceki ekran görüntüsüne istinaden verseler hatta ulaşan son değeri verebiliyorlar 100 olmaz 90-95 olur yani

Mesajınızı gördüm. Bende hattınızı ve hizmetinizi inceleyeyim. Size bu konuda yardımcı olmaya çalışacağım. Attığınız mesajınızın içinde müşteri numaranızı ekler misiniz?

1 Beğeni

@EFG müşteri numaram budur

1030050

Gün içerisinde arkadaşlarım sizin hizmetinize müdahale ederek alabileceğiniz maksimum hızlarınızı size vermiş olacağız. Aksi bir durum olursa tekrar haberleşiriz.

2 Beğeni

Tam olarak istediğim ayarı vermişsiniz gerçekten teşekkür ediyorum. Hızım her modem resetinde değişiyor yani tam olarak kapasiteyi alıyorum demektir. Hayırlı günler bol kazançlar dilerim

4 Beğeni

Sorunun çözümüne sevindim iyi günlerde kullanın :hugs:

1 Beğeni