Hızım İnanılmaz Ötesi Düştü

7-8 aydır gayet memnun bir TurkNet müşterisiyim. 2 ay öncesinde hızımı 35mbitten, 50mbit’e de geçirdim gayet her şey güzeldi. Hattımın önceki destek kayıtlarında 80 küsür megabit downloadu desteklediğini görmüştüm TurkNet’ten gelen testler neticesinde.

Ta ki düne kadar. 2-3 gün öncesine kadar 2.4GHz bağlantıyla 35mbit download (kablo ile 47 küsürleri gördüm), 8mbit upload çok rahat alabilirken bir anda internetim yavaşladı, indirmede 7-8mbitleri, uploadda kilobitleri görmeye başladım. Packet lossum 5-6 katına çıktı, hayatımda görmediğim pingleri gördüm. Uzun zamandır aklımdaydı zaten bir reset atayım dedim modeme, tekrardan kurdum. Düzelme olmayınca da bir destek kaydı açtım.

Sorun düzelmedi ve ilginç bir detay gerçekleşti. Modemime gelen sinyal 13mbit download ve 500kbit upload vermeye başladı.

Hız testlerinde de elbet bunu görüyorum. Destek kaydından gelen en güncel cevap TT kontrolleri. Bunların sonucu ise hatanın müşteri kaynaklı olması.

Destek kaydı hala sürüyor fakat, ben bu işin üzerine “müşteri sorumluluğundadır” diyip yatılmasını istemiyorum. TurkNet’in bununla ilgili bir hatası olduğunu pek sanmıyorum, TT tıpkı interneti bağlatırken yaptığı gibi fitnelik fesatlık peşinde gibi yine. İşin garibi internetim yavaşlarken hiç gitmedi, evde her daim bir şekilde internet kullanıldı.

Ben işin içinden çıkamadım arkadaşlar bir yardım edin :smiley:

Pardon bunu unutmuşum tekrardan doğru sıra ile atıyorum. Sahada fiziksel sorun var, ama benim sorumluluğumda. Demek ki sahayı ben kurmuşum, fakat bunla ilgili bir ücret almadım Türk Telekom?!

image

(vee burada 80.000 küsür olan download kapasitesinin nasıl yok olduğuna şahit oluyoruz)

Online İşlemler - TurkNet.
Teknik bölümünden . Bağlantı yenile yapar mısın. Modemi kapat aç sonra.

Hat zayıflaman çok fazla. Ne tür kablo kullanıyorsun
Ekler var mı kablonda

Arkadaşlar, sorun çözüldü. Eski bir binadayım, evde duvardan çıkan kablolar açıkta asıl internet kablosuna ekli. Ve çok garip bir şekilde bugüne kadar yanlış uçlar (kırmızıya-beyaz bağlanmış) birbirine bağlıymış. En başında yıllar önce gelen kimse, kabloları yanlış bağlamış. İşin komiği internetimiz hep olduğu için hiç farketmedik. Ve hızları alabildiğimiz için hiç farketmedik.

Bir sandalyeye çıktım ve doğru olanları birbirine bağladım. Sorun çözüldü. Peki nasıl oldu da yanlış uçlarla ben bugüne kadar internet alabildim. Aklımda soru işaretleri.

Sorun çözüldü, utanarak konuyu kapatmanızı rica ediyorum.

1 Beğeni

Sorunun çözülmesine sevindim, keyifli kullanımlar dilerim :hugs:

1 Beğeni