Hızım altyapıma göre çok düşük

Altyapı hızımı sorguladığımda 79 mbps gözüküyor fakat ben maks 58 mbps alıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim


Adres sorgusunda çıkan değerler tahminidir. Bakır altyapıda bir çok etken modeme ulaşan hızı etkiler. İlk bakmanız gereken kısım bina içi iç tesisatın sorunsuz olmasıdır. Daha sonra operatörün size verdiği paket türüdür. Hat değerlerinize göre modeminiz alabileceği maksimum hızı almış görünüyor. Modeme gelen kabloda ek varsa veya ankastre daire arasında ki kablo kalitesi kötü ise bina girişinde ki hız modeminize ulaşmaz.

1 Beğeni

Kabloda ek sadece odamda ki telefon girişinde var.Son olarakta Ankastre ile daire arasında ki kabloyu ben mi kontrol etmeliyim yoksa yetkili birini mi çağırmalıyım?
Not:Modemdeki max veri oranı eskiden 79 mbps gözüküyordu sonradan düştü.

Telefon girişi derken spliter olmadan modeme paralel bir telefon cihazı mı bağlı?

Hayır internet telefon prizinden geliyor oradan bağlı

1 Beğeni

Tamamdır, telefon prizi içinde ki kablo bina girişine kadar tek parça gitmeli. Standart telefon kablosu yerine Cat5e veya Cat6 öneririm. (Eğer yok ise) farklı altyapı sorgu sitelerinde de aynı sonuçlar çıkıyor ise TurkNet Online İşlem Merkezi üzerinden bir kayıt oluşturun altyapı sorgu sonucunda çıkan hızı alamadığınızı belirtin. TurkNet Online İşlem Merkezi üzerinden gelecek yanıta göre tekrar farklı yönlendirme yapabiliriz.

Tamamdır, çok teşekkür ederim.

TurkNet’e bana " santral ile uzaklığınız sonucu böyle düşük hız alıyorsunuz" Dedi .117 metreden bu kadar düşük almam normal mı?Bazı yerlerde de boş port olmamasından kaynaklı olduğunu yazmış.böyle bir durumda ne yapmalıyım?

Örnek ben 135m saha dolabına mesafem 86mbps kullanıyorum. Bağlı olduğun port bence bozuk. Tabi bana gelen bakır kablodan tahminim tek ben yararlanıyorum. bizden sonrakiler fttb falan bağlı binalarına :smiley:

Tekrar kayıt açın kaydınızı kapattı iseniz. Ek olarak etrafınızda internet hizmeti kullanan (VDSL) komşularınız varsa onların hat değerlerini kontrol edin. Durum onlarda da aynı ise kapasite kaynaklı bir sorun olabilir.

Komşulara sormadan önce yeni modem geldi. Yeni modemin değerlerine baktığımda bu sonuçları aldım
Modem: Keenetic Hero DSL AC1300

1 Beğeni

Mesafeye göre veya herhangi bir şekilde teorik olarak hız hesaplayamazsınız o yüzden portun bozuk olduğuna karar veremezsiniz. Örneğin yoğun bir yerde 20 metre kablo mesafeniz vardır ama diyafoni (cross-talk) fazladır. Bütün kablolar çok sağlam olsa bile 100 Mbps almanız imkânsız olur. Altyapı sorgularında gördüğünüz hızlar zaman zaman bbk larda çalışan modemlerden alınan gerçek değerlerdir ama anlık güncellenmediği için çok tutarlı olmaz.

Merhaba hat değerlerin benimkine çok yakın ama hızın düşük ilginç. benim mesafe 270 küsür metre sorguda 58 diyor ama ben 69 hız alıyorum. :smiley: Modem üzerinde kararlılık ayarını düşürdüğümde 90 kadar çıkıyor ama kopmalar başlıyor. şuan ayar varsayılında 8 veriyor seninki gibi. Bence öncelikle destek kaydına hızımın 100 olarak tanımlamınızı istiyorum yaz. bunu dene ikinci olarak arkadaşın dediğinden olabilir cat5 veya cat6 tavsiyem cat6 tek parça yeni kablo çek bina içi tesisat sana aitir. modeme direk bağlamak en iyisi ama tel. kulanıyorsan splinter kullan ve modeme yaakın olsun. Duvardan ek kabloda etkiler. Son olarak mesafe olayını sallamış arkadaş. he bu söylediklerim tavsiyedir farklı birşeyde çıkabilr.