Hızı tam alamıyorum....1

Merhabalar hız testlerinde 40-45mbps hız alıyorum hat değerlerim de bu şekilde ancak nereden bir dosya indirirsem indireyim ortalama 2.5-3mbps arasında gidip geliyor hız testindekine göre 8de1 olarak almam lazım yani en düşük 5mbps ile indirmem gerekiyor ama o hızlara ulaşamıyorum sebebi nedir

Hocam modeminize 78 mbps ulaşıyor. Bu şekilde de iyi bir sunucu üzerinden indirme yapıyorsanız ortalama 6-8mb/sn değer almanız gerekir. Modeme ulaşan hızın neredeyse yarısı kadarını alıyor olmanız normal değil. Wifi ve Wan ayarlarınızı kontrol edin. Kanal bant genişliğini 20/40 olarak ayarlayın. Bant genişliği sınırlayıcı veya misafir ağı kullanıyorsanız kapatın. Gerekirse kanal numarasını manuel olarak değiştirin ve DNS adresini düzenleyin.
Diğer cihazlar yoğun kullanımda olabilir mi?
Modeme wifi ile mi bağlısınız?

1 Beğeni

evet wifi ile bağlıyım modeme bağlı cihaz yokken de bu şekilde indirme hızım hep

1 Beğeni

merhaba

Wifi den 40 MB indirme hızı aldığınız için bu şekilde indirme hızı sunuluyor 5g li bir modem veya daha iyi bir çekim gücü veren modem tercih ettiğiniz taktirde tam hıza yakın alabilirsiniz.

1 Beğeni

Size tavsiyem cihazınız destekliyorsa, 5Ghz bant üzerinden yakın mesafeden Linux torrenti indirmeyi deneyebilirsiniz. Linux torrentleri çok yükleyenleri olduğu için sizin ağ hızınıza yakın download gösterme ihtimali vardır. Speedtestten daha güvenilir ve gerçek dünyaya yakın bir sonuç verecektir.

Örneğin bu hızları speedtest sunucuları hariç çoğu websitesi sunmaz.

1 Beğeni