İlk TurkNet aboneliğimde 50 alıyordum bu zamanla düştü. Artık evde 2 kişi instagram’a girerken donma problemi yaşıyoruz. Adresimi kontrol ettiğimde 50 hız alabileceğim görünüyor. Eğer bir şey yapmazsanız aboneliğimi iptal ettireceğim. Aylardır bekliyorum.
Destek kaydı açarak hız profilinizin ve paketinizin 50 ye güncellenmesini isteyin.15 snr değeri var ama az da olsa bu değerde crc hatası olması garip.40 civarı hız alabilirsiniz belki ama sık sık modem kendini resetler veya ışıklar yeşil yandığı halde internet olmazsa crc hatası birikirse tekrar eski hızınıza geri dönün.
Daha önce 50 kullanırken bir sorun için destek kaydı açtıysanız hızınızı 25 e düşürmüşlerdir +3 mbps de pay bırakıp dslam kilidi koyarak sabitlemişlerdir belki.
Abonelik iptalinde değişen tek şey faturada firma ismi ve tutarı olacaktır.Altyapı değişmedikçe fiber gelmedikçe kime geçerseniz geçin yine o bakır kablodan aynı değerlerle hizmet almaya devam edeceksiniz.
Pinginiz yok.26 mbps 2 kişi için instagramda yeterli gibi.Belki siz kablosuz olarak wifi ile bağlanıyorsanız mevcut modeminizin menzili yetmiyor ve sinyaller sağlıklı gelmiyor,donma yaşıyor olabilirsiniz.Bunun için de çekim gücü daha kaliteli bir modem alabilirsiniz ya da mesh sistemi.
Ayrıca modem arayüzünden gördüğüm kadarıyla kullandığınız modem markası asus.Asus modemlerin bazı modelleri dsl altyapıda düzgün çalışmıyor çoğu.790 sürümüne dönüp snr ayarlama kısmından snryi 8-9 a sabitlemenizi önericem.Belki hat değerleriniz biraz iyileşir.
Merhabalar @KREARON,
Modem ayarlamasını bu gün yapacağım. Bu gün öğrendim ki paketim 75 mbps imiş. Sorun wifi kaynaklı değil kablolu bağlantı da da problem yaşıyorum. Olumlu bir gelişme olursa dönüş yapacağım.
Merhabalar @alperenatici, Destek kaydı açarak iletişime geçtim. Türktelekom tarafından inceleme gerçekleşti. Hat değerlerim kaynaklı 25 mbps aldığımı belirttiler. İnternet pakeyim 75 mbps imiş. Türktelekom yetkilisi 35 mbps önerdi. Önerisi üzerine kabul ettim.
Sormak istediğim soru şu neden ne kadar hız alırım sayfasında görünen değer 50 mbps iken ben 25 alıyorum? Eskiden 50 mbps alıyorken hızım nasıl 25 e geriledi? @KREARON tarafından bahsedilen modem yazılımı da işe yaramazsa TurkNet 'e veda edeceğim.