Hız ve altyapı sorunu

merhaba arkadaşlar, 21 ağustos günü turktelekom bölgemde çalışma yaptı. 23 agustosa kadar. 21 ağustos günü sabahtan akşama kadar dsl isigim yoktu aksam geldi. fakat internetim gelmedi. çalışma bitmedi diye düşünüp p. tesiye yani 23une kadar bekledim. p. tesi günü tekrar destek kaydi açtım, çalışma süresi 2gun daha uzadığını dair online merkezde bildirim vardi. daha sonra aksama doğru internetim geldi.

c. tesi günü dsl isigim geldikten sonra modem arayuzunde maks alabileceğim hizda yukselme olduğunu gördüm 50mbpsden 90mbpsye kadar çıkmıştı. bende online işlemlerden internet paketimi 50den 75e çıkardım. hizim 25 mbpsde sabit kaldi üstüne çıkmıyor.

söyle bir sorunda var, TurkNet sitesinden ne hiz alirim diye baktığımda adresimde alt yapi yok diye gösteriyor. binada farkli daireler de bakıyorum alt yapi yok diyor, kendi adresimde de nornalde TurkNet kullanıcısı olduğuna dair yazı varken suan alt yapı bulunmuyor yazıyor.

destek açtım ama her zamanki gibi sorunun benden kaynaklı olduğunu söylüyorlar. bu konuda bilgisi olan var mi? yani hiz neysede binada alt yapinin yok görünmesini nedeni ne olabilir?

Muhtemelen dahaca sizin adresiniz için veritabanlarında güncelleme yapmadıklarından hız yükseltimini aktif etmemişlerdir.
O yüzden de öncelikle ara ara altyapı sorgulaması yapın ve sonucun çıkmasını bekleyin.

Sizi muhtemelen 35 lik porta bağlamışlar. TurkNet Online İşlem Merkezi den dönüş olmasını bekleyin. Arıza kaydı oluşturun hızım düşük şeklinde.

Hat değerlerinizi ekleyebilirmisiniz?

Bölge abone alımına kapatılmış olabilir bağlı olduğunuz Türk Telekom Müdürlüğü ile iletişime geçerek sistemin aktif edilmesini isteyebilirsiniz, kısa süre içerisinde açılacaktır.

buyrun. bu arada snr margin değerini modem üzerinden 7ye sabitledim fakat 14db olarak sabit geliyor.

Destak kaydınıza nms hız profilimin 75 mbps ye sabitlenmesini istiyorum yazar mısınız?. Ya da donanım haberdeki kişiye yazın o yarın halleder destek kaydında bazıları anlamıyor. @Ugur.Aydogan da baksın.

Hız profiliniz sabitlenmiş.

1 Beğeni

35 lik port diye birşey bulunmamaktadır @STORM. Hat değerleri olmadan yorumunuzun yanlış olduğunu düşünüyorum. Bilginiz olsun dedim iyi akşamlar dilerim.

Yalnız şöyle birşey söyleyebilirim. Her porttan çıkan hız aynı değildir.
Saha dolaplarının içerisine bakarsanız dağılımı görürseniz anlarsınız.
Eğer sizin dediğiniz gibi olsaydı atlak bağlantı diye birşey olmazdı.
O zaman şöyle söyleyeyim, Atlak bağlantıyı biraz araştırırsanız daha iyi anlayacaksınız benim port kavramımı. Bir kullanıcı sisteme kaydedilir ardından saha dolabında bağlantısı yapılır.
Şimdi kullanıcı saha dolabında 3 çeşit bağlantı türü varsa Ya ADSL 8 ve 16 Alır yada VDSL 35 Alır.
Biz denettirdik gözümüzün önünce bir arkadaşım 35 Mbps e kadar olan paket kullanıyordu Türknetli değil bu arada. Onun kablosunu bir başka porta aldı adam hiçbir sistem tanımlaması yapmadan hızı 16 ya düştü.
Merak etmeyin birşey söylüyorsam araştırmışımdır.
@ModeratriX Bey ile en son bir konuda bilgi alışverişinde bulunmuştu atlak başlantı hakkında. Bende nasıl oluyor diye merak ettim ve gördüm. :+1:

Atlak bağlantı da olabilir evet. Bu da mümkün ama öyle bir anlatmışsınız ki ilk mesajda anlamak mümkün değil.

Atlak bağlantı olabilir evet o da mümkün.