Hız Sorunum

Merhaba,

Dün türktelekom ekipleri gelip ankastereyi etiketlemişlerdi bende bir arkadaşımdan test cihazı alıp kablolarımı bulup ucunu bağladım ve modeme bilgileri girdim internetim geldi. Ama internetim çok yavaş modem arayüzümdeki bilgiler:

Aktivasyon kısmından yazdığımda bir problem olmadığını söylediler 24-48 saat içerisinde sorun devam ederse arıza kaydı açmam gerektiğini belirttiler.

Forumu kurcalarken gördüğüm alt yapı sorgu sitesinde benim ve komşularımın bağlantı hızları arasında farklılıklar gördüm, acaba bir yanlışlık mı ? yaptım.
Benim alt yapı sorgum:
altyapisorgu_ben

Komşumun alt yapı sorgusu:
altyapisorgu_komsu

Sorunu çözmek için benim yapabileceğim birşey var mı acaba ?

Selamlar @alpertk, bakır altyapıda hat değerlerinin normalleşmesi aktivasyondan sonra biraz zaman alabiliyor. Değerlerinizi @tnetwork @moderators ekipleri yorumlayacaktır.

Line attenuation ( Hat zayıflaması ) : DSL kablo sorunu da diyebiliriz iç tesisatını bir kontrol edersin. Hattın 40 olması çok yüksek

Sorgu sonuçları bir süre sonra güncellenebilir. Bu hat değerleri ankastre üzerinde ki değerler ise süre sonunda destek kaydı oluşturun.

Teşekkürler arıza kaydı açmıştım telekom ekipleri santralden modemime kadar olan bağlantılarımı kontrol edeceklermiş, malesef bağlantım yok eğer kesilmese ankastreden yeni bir kablo çekmeyi planlıyordum.

Büyük ihtimalle bağladığınız bakır kablo çiftinden tek kablo hatalı yere bağlı. Hattınız çift tel yerine tek tel üzerinden çalışıyor ve zayıflama aşırı yüksek gösteriyor.

1 Beğeni

Teşekkürler, bugün aktivasyon ekibi geldi sizin mesajınız üzerine kendisinden telekomun bağladığı kabloları kontrol etmesini söyledim, yapacağını söylemesine rağmen hiç bir kontrol yapmamış, kablo olduğu gibi duruyordu. Binaya girerken mesajınız aklıma geldi ve ankastreden kabloyu kontrol ettiğimde telekomun beyaz bağladığı kablonun kırıldığını fark ettim ve kendim biraz uğraşarak yerine oturtunca
aşağıdaki hızları aldım.

Buda modem bilgim:
( Yaklaşık 45 dk. dır modem açık):

Belki krone pensem vs. olsa hız sorunu yaşamayacaktım. Yarın kablo alıp kendi binamdan aşağı kadar çekmeyi planlıyorum. faydası olur mu acaba ?

Yeter artık ben ağlayacağım galiba,internet hizmeti sağlayan kişilerin yapmasını gereken işleri neden internet hizmeti alanlar yapıyor?Çektiğimiz eziyet de 30-40 mblik internet için.Geçen twitterda foto gördüm elin ukraynalısı köyünden 900/900 hız testi sonucu paylaşmış bir de aylık 10 euro ödüyormuş :persevere::persevere::persevere:

İç tesisat müşteri sorumluluğunda olduğundan olabilir.

Hocam diyorum ya niye Türkiyede böyle.Elin avrupalısı köyünden wifi ile hız testi yapıyor 900/900.Biz wifiden hız testi yapsak direk kabul etmezler kablolu isterler.İç tesisat sorumluluğunu da bize yıkarlar.Apartmanda yaşıyorsam nasıl 30-40 kişinin sorumluluğunu ben üstlenip tesisat yaptırabilirim ki?Elin avrupalısı modemin arayüzüne girmeyi bilmeyenler bile hiçbir sorumluluk almadan maksimum hıza ulaşıyorlar ama :slightly_smiling_face:

Malesef dostum.

Modemden ankastreye olan kabloyu yeniledim. Simdi pek deneme fırsatım olmadi ama 47-49 mbit hız almaya başladım. Umarim sorunsuz devam eder cunki cook uğraştık. Herkese ilgisi icin tesekkur ederim.

1 Beğeni

Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.