Hız sorunları ve değişik trajediler

Merhaba forum arkadaşlarım. Size sorunumu tane tane analatacağım. Öncelikle her ayda 1 kez gece 2 ila 3 saatleri arasında internetim kesiliyor hattım var internet yok modeme girdiğimde PPP anlaşması başarız diyor ardında bağlanamadı hatası veriyor. Keenetic KN2111 modem kullanıyorum acaba arkadaşlar modemim denmi kaynaklı dedim Evde tplink w9973 eski TTnetin modemi var ondada bir sorunum yoktu ozaman VDSL deildim ADSL idim kişiye özel hız sınırı için almıştım açıkcası :slight_smile: Neyse ttnet’in modemindede aynı sorunu yaşadım dedim tamam anlık bakıma aldılar herhalde ama bu her olduğunda ya olduktan sonra hızım düşer yada 1 2 hafta sonra net düşüyor yani hızım İndirme hızım 88/mbs den 76 ya düşürüldü ve her bu gece kesilme olayı yaşadığımda Oradaki gürültü seviyesi artıyor yani genellikle upload tarafındaki 32 ucuyor 20 lerden o rakamlara ulaştı Ben eskiden Adsl kullanırken de bu sorunları yaşadım gene benim kabloma attılar suçu bakın arkadaşlar ankastreden kablomu bile ben çektim Onuda söyleyeyim cat 6 23 awg nexans kablo eskisi eski dedime bakmayın deiştirdim için eski diyorum sağlam kabloyu deiştiritler bana sonra gittim erse aldım onuda bu sefer spiral hortum içinden çektimki mevsimlerden zarar görmesin kablom 1 senelik var yok ben müstakil bir evde yaşıyorum iç tesisat yok bizde direk dışardan geliyor. Alabildim hız düşürülünceki bunu türknetin yapmadınığınıda iyi biliyorum ama türknetdeki arkadaşlardanda böyle bir olay trajedi gördümde üzlüyorum ss lerdede bunu anlarsınız aynı kişi şimdide başka konuşuyor ben türknetden çok memnunum öylede kalmak istiyorum bir el atmanızı rica ederim.ana hat değerler stat

Bunlar şimdiki modem hat deyeri

Bunlarda Önceki kayıtlarım
Kübra hanım ve kadir bey



Şimdide açtığım kayıtta ne tuhaftırki kadir bey bunları söylüyor



Gelin tartışalım arkadaşlar. Hız testimde 70 ila 75mbs alıyorum 88mb iken ama lakin daha önce ADSL de bir kere hızım ufak çapta düştü sesimi çıkarmadım dahada fazla düşmeye başladı daha önce kötü durumlar yaşadım için kusura bakmayın o yüzden titizim bu konuda gıcık bir müşteriysem şimdiden özür dilerim :slight_smile:

Merhaba düşünceniz için teşekür ederim biliyorum ve takmıyorum sorun değil görünsün

1 Beğeni

Paket bilginiz nedir? Kaydınız açık ise tekrar hattın kontrol edilmesini talep ediyorum şeklinde yazın. Hat zayıflama değerlerini de ekleyin. Mümkünse aranma talep ediyorum diye bitirin.

Abone numaranızı mail adresinizi paylaşmayın. Telefon numaranızı da tavsiye etmem zira bu aralar Digitürk dolandırıcılığı revanşta.

1 Beğeni

Özgür iletişim 100Mb paketini kullanıyorum. Tekrar ettim zaten orada bu konuyu actıkdan sonra kadir bey beni aradı adam nuh diyor peygamber demiyor abi 88Mb lik paketiniz gozüküyor ama diyor burda altyapısal sıkıntı yok diyor sizin iç tesisat kaynaklı diyor biz gönderelim isterseniz ekipleri eyer arıza cikarsa 108 tl bulmazlarsa bir ucret talep edilmez diyor aynen bu şekilde. Bende tamam dedim birşey bulanmazsa boşa zaman kaybı abicim başka bişi yok inşallah benden kaynaklıdır ama sanmıyorum herşeyim yeni yav gelsinler eve gpon sistemi ceksinler 1000tlmi onuda vereyim abi ama aydan aya şu sıkıntıyı çekmim artık :sweat_smile:

Hocam o gece kesilmeleri bende de mevcut. Sizin nms profil 88mbps bu yüzden devre her açılıp kapandığında yoğunluğa bağlı hızınız değişiyor ve 76ya kadar düşüyor. Benim nms profilim 102 mbps mesela geçen hafta full 100den aşağı düşmedi hız. Fakat dün gece tekrar gidip gelmiş bağlantı ve şuan 92 mbps. Pek yapacak bir şey yok buna. NMS profilinizin güncellenmesini talep edin.

Ediyorum abicim ediyorum. Ve tek sorun o değil her gidip gelmesinde gürültü oranıda artıyor bu şu an bana dokunmaz ama ileride dokunacak. Adam diyorki sizin iç tesisat sorunlu eyer 88mb profilin gözukuyor diyor ama bu 76mb size yetmiorsa su an dedim gibi iç tesisat diyor adam ekipleri gönderelim diyor bende tamam dedim demin gene aradilar beni turknetden ekip bilgisi verdiler cumartesi günü geliceklermis bekle şimdi işn yoksa bende sabrediyorum burayada yazıyorumki diyer yetkililer görsün ama ekip bende bir şey bulamazsa kadir beyle çok sıcak sohbetlerim olacak :sweat_smile:

1 Beğeni

Gürültü oranı artması iyi bir şey hocam. Gürültü kötüdür diye bakmayın olaya. SNR Margin 8den düşerse kopmalar yaşanabilir. Hız düştükçe SNR yani gürültü değeri artar normal durum bu.

O snr olayi her modemde adı sanirsam değisık galiba çunkü snr ordadaki sinyal gücü seviyesi yazıyor snrim o sanirsam benim çünkü hız arttırıldıkça orası düşmeye başlıyor ama düserse hızim orası artıyor

Arkadaslar yarın ekipler gelicekler evime iç tesisatıma bakmaya iç tesisatım yok bina içinden geçen direkden geliorda neyse. Asıl olayım bilgilendirme saat 01.25 de internetim gitti ve şu an saat 02.06 hala internetim yok birde valorant rekabet maçindayim geçmis olsun.

Bunu her ayda bir ila iki kez yaşıyorum. Gittimmi gelmek bilmiyor.