Hız sabitlemesi yapmak istiyorum

snr marjımın düşüklüğü sebebiyle upload hızımı 6 mbpse sabitlemek istiyorum ancak hangi konu üzerinden destek kaydı açmam gerektiğini bilemedim

Şuan tam olarak ne gibi sorun yaşıyorsunuz ? Ayrıca hat değerlerinizi görebilir miyiz ?


internete yükleme yaparken bir şey download edemiyorum ben dahil herkesin interneti donuyor o yükleme işi yapılırken. bir diğer sorunum oyunlarla alakalı, oyunlarda pingim düşük olsa da lag olabiliyor. snr marjından kaynaklanabileceğini düşündüm. snr marjının daha yüksek olup sağlıklı bir internet kullanmak istiyorum.

Upload yapar iken bizde de aynı sorun var. Upload 6 ya düşürmen hiç bir fayda sağlamayacaktır bu arada… Ayrıca hat zayıflaman yüksek. Kabloların da ek vb bir durum var ise oraları yak1 boncuk klemens ile birleştirmeni öneririm. Hat zayıflamanı böylelikle düşürüp bir tık da olsa rahat kullanım sağlayabilirsin.

çoğu forumda 20 dB aşağısı hat zayıflama değeri için harika dendiğini görmüştüm. hız düşürme snr değerimi yükseltmez mi?

Örnek benim hat değerlerim;


İç tesisatınızı yenilemekte fayda var hocam.

1 Beğeni

Hız düşürmek SNR yükseltir ama bu yani 6 ya düşüreyim SNR yükselsin bu sorun orta dan kalsın gibi olmuyor. Mesela ancak şu yapılabilir. Fakat senin o modem de bu yapılıyor mu bilmiyorum. Bunun için @CKLasT arkadaşımız yardımcı olabilir belki. Bende mesela keenetic modem var. Modem de kayıtlı cihazı seçip verilen download ve uploadı kısıtlayabiliyorum manuel. Sizde modem arayüzün den kendi bilgisayarınızın uploadını kısıtlayarak buna bir çözüm bulabilirsiniz. Mesela 8 upload geliyor. Siz bunu kendi pc niz için 5 e düşürürürseniz 3 mbps up boşta kalır yükleme esnasında… Buda sizi rahatlatır.

Örnek olarak.

3 Beğeni