Hız problemi ve alt yapı

Herkese selamlar. Alt yapımın 50 mbps desteklendiği söylenerek TurkNet tarafından arandım ve aylık 169.00Tl karşılığında internetimi bağlattım. Ama ne hikmetse 20 mbps den yukarı çıkmadı hızım ve türkneti arayıp destek kaydı oluşturdum. Sağolsunlar onlarda türk telekomu aramış bugün geldi arkadaş. Ve bana söylediği altyapımın maksimum 24 mbps desteklediği. Tekrar türkneti aradım bana söyledikleri 35mbps ye düşürürüz ama ikiside aynı fiyat. Şimdi ben 20 mbps hız aldığım internet için her ay 169 tl mi ödeyeceğim? Bumu hizmet kalitesi :wink:

hat değerlerinizi atar mısınız bakalım

1 Beğeni

çok detaylı bilgi sahibi değilim fakat hat zayıflaması yüksek gözüküyor ankastreden modeme gelen kablo sağlam mı ek falan var mı üzerinde birde altyapınızı sorguladığınızda kaç mbps yazıyor buradan sorgulayabilirsiniz. İnternet Altyapı Sorgulama - Fiber Altyapı - TurkNet

1 Beğeni

Hocam sorgulama yaptığımda 50 mbps kadar gösteriyor. Ama türk telekomdan gelen arkadaş bi cihaz ile ölçüm yaptığında maksimum 24 alabilirsin dedi

hat zayıflaman yüksek ya kablonda sorun var yada tt ile alakalı

Tekrar destek kaydı oluşturun. Modem buluşması gereken hızda buluşmuyor başlığı altından.

Hocam daha dün oluşturdum. Bugün tt dan gelip ölçüm yaptı adam ama 24 mbps ye kadar desteklediğini söylüyor üstünü alamazsın hız olarak diyor . TurkNet 'e söylediğimde yaptıkları sadece 50mbpsden 35e düşürmek ve arıza kaydını kapatmak oldu. Sanırım 1 hafta olmadan başka ISS ye geçeceğim üzülerek.

2 Beğeni

Zayıflama çok çok yüksek değil ama bağlı olduğunuz dolap veya santralde kapasite sorunu var. Eğer farklı altyapı sorgu sitelerinde de 50 mbps sonuçları çıkıyor ise hakkınız olanı isteyin derim.

Sonuçlar bu şekilde ama malesef alamıyorum hızı

Merhabalar, biz altyapınızın desteklediği maksimum hızı sizlere sunuyoruz. Fakat altyapınızın desteklediği maksimum hızı alabilmeniz birçok kritere bağlıdır. Bunlardan birkaçı santral mesafesi, santral kapasitesi ve altyapı kalitesidir. Oluşturduğunuz destek kaydının numarasını benimle paylaşır mısınız? :innocent:

54900956
Hala çözülmesini bekliyorum.

Yerel sağlayıcı tarafından ilgili hızların desteklenmediği bilgisinin paylaşıldığını görüyorum. Belirtilen değerlerde sorun yaşayabileceğiniz belirtilerek hızınız düşürülmüş. Yerel sağlayıcı ekipleriyle iletişime geçildi. İnceleme sonrasında gereken işlem sağlanacak. Kaydınızın öncelikli şekilde ele alınması adına ben de konuyu özel olarak takip ediyorum :wave:

Öncelikle ilgin için teşekkürler. önce beni arayıp 50 mbps ye kadar alt yapın var dendi. Sonra 50 yerine 24 maksimum denildi (internet bağlandıktan sonra) ve en son bugün 12 mbps diyorlar şaka gibi. Şuan aldığım hız 10 mbps indirme 2 mbps yükleme şaka gibi. Daha 3 gün önce 22 ye 7 alıyordum noldu 1 günde mi alt yapı 12 ye düştü? 12 mbps internete 169 tl ödeyen insana sizce ne derler ?

Sizi anlıyorum fakat bu bilgi yerel sağlayıcı saha ekiplerince tarafımıza iletildi. TurkNet olarak yerel sağlayıcı ile iletişime geçerek durumun detaylı bilgisini talep ettik. Endişelenmeniz gereken bir durum yok. Sizin için gereken adımları attığımızdan emin olabilirsiniz :handshake:

2 Beğeni